Aizvadīta radošā darbnīca jauniešiem "Esi drošs arī internetā!"

30.oktobrī biedrība "Solis tuvāk" sadarbībā ar Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centru rīkoja radošo darbnīcu "Esi drošs arī internetā!".  Darbnīca notika EIropas Padomes finansētā starptautiskā projekta “Youth in the information society and their rights” ietvaros.

 

Bērniem un jauniešiem bija iespēja uzzināt, izprast un dalīties savā pieredzē par drošību internetā. Tika noskaidrots, kādas ir populārākās sociālās vietnes, ko skolēni izmanto, un kādiem nolūkiem viņi vispār izmanto internetu.

 

Atšķirībā no citu valstu statistikas, kur dominēja informācijas ieguve mācībām un videoklipu skatīšanās, šeit atnākušie atzina, ka tie izmanto sociāos tīklus ar mērķi komunicēt.

 

Bērni labi pārzināja tos aspektus, kas internetu padara par nedrošu vidi. Tā kā globālais tīmeklis ir ļoti plašs, grūtāk gāja ar radošo uzdevumu, kur katrai grupiņai vajadzēja salīmēt lapiņas ar dažādu informāciju par cilvēku, sašķirojot divās grupās - publiskā un privātā informācija.

 

Nodarbības beigās bērni tika aicināti uzzīmēt sociālās vietnes profilu, kurā jaunieši varēja radoši izpausties un parādīt kā sapratuši iepriekš pārrunāto! Darbi sanāca krāsaini un atraktīvi, kas liecināja, ka viņus ir ieinteresējusi šī tēma un ir aktuāla.

 


Nora Kaļva

Biedrība "Solis tuvāk"

04.11.2013.

  Drukāt