Skolēni visā Latvijā zīmē ielūgumus Rīgai – Eiropas kultūras galvaspilsētai
Nodibinājuma „Rīga 2014” aicinājumam atsaukušās vairāk nekā simt skolu un interešu izglītības centru, kuru audzēkņi gatavo ielūgumus, lai viesus no visas pasaules aicinātu uz Rīgu – 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētu.
 

Uz īpaši sagatavotām „Rīga 2014” pastkartēm skolēni no visas Latvijas ar saviem zīmējumiem un rotājumiem rada personiskus un unikālus ielūgumus uz Eiropas kultūras galvaspilsētas gada norisēm. Kopumā tiks izveidoti vairāk nekā 28 000 šādu „Rīga 2014” ielūgumu.

 

Ielūgumu veidošanā aktīvi iesaistījušās gan skolas un bērnu un jauniešu centri no Rīgas, gan visiem Latvijas reģioniem, tostarp Ķekavas novada Pļavniekkalna sākumskolas.

 

Katrs zīmējuma autors, klase vai mācību iestāde daļu no sagatavotajiem ielūgumiem izmantos, nosūtot pa pastu draugiem un radiem kā Latvijā, tā ārpus tās. Iecerēts, ka skolas sagatavotos ielūgumus nosūtīs arī sadraudzības skolām.

 

Savukārt daļu uzzīmēto pastkaršu ar autora parakstu nodibinājums „Rīga 2014” izmantos, nosūtot sadarbības partneriem Latvijā un ārvalstīs. Daļa ielūgumu tiks pārcelta uz digitālo vidi, un tie būs pieejami ikvienam sūtīšanai elektroniski. Pirmie tapušie bērnu un jauniešu darbi apliecina dzīvespriecīgu un krāsainu skatījumu uz Rīgu, kurā spilgti iezīmējas pilsētai raksturīgās celtnes.

 

Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido vairāki simti pasākumu visdažādākajos mākslas un kultūras žanros.

 

www.riga2014.org

06.11.2013.

 

 

  Drukāt