Ergoterapeita konsultācijas un nodarbības ar bērniem Daugmalē

 

 

Oktobrī dienas centrā "Adatiņas", Daugmalē notika projekta „Dzīves kvalitātes uzlabošana ģimenēm ar bērniem Daugmales pagastā, Ķekavas novadā” aktivitātes – ergoterapeita konsultācijas un nodarbības.

 

Ergoterapeita konsultācijas un nodarbības notika no 7. līdz 31.oktobrim divas reizes nedēļā. Šajā laikā norisinājās trīs grupu nodarbības, kuras ietvēra nodarbību par pareizām sēdēšanas pozām.

 

Tika runāts vispārīgi par ergoterapiju, kā speciālists var palīdzēt ne tikai bērniem, bet arī vecākiem cilvēkiem un grūtniecēm. Tika demonstrēti vingrinājumi māmiņām kopā ar bērniem, kas ir svarīgi ne tikai fiziskās veselības uzturēšanā, bet arī emocionāla saikne stiprināšanai ar bērniem. Praktiskā nodarbība raisīja prieku gan bērniem, gan māmiņām.

 

Ne velti saka: „Strādā pirkstiņi, attīstās smadzenes”, nodarbībās runāja arī  par sīko motoriku, cik svarīgi ir to attīstīt. Ģimenēm tika stāstīts par rotaļlietām, kuras nepieciešamas bērniem un ir izgatavojama pašu rokām mēs bez naudas līdzekļu ieguldījuma.  Ergoterapeite Līga Cīrule pēc nodarbīmām atzina: „Ir liels prieks par iespēju piedalīties projektā, jo ieguvējas bija ne tikai Daugmales ģimenes ar bērniem, bet arī es pati, man bija iespēja saprast un novērtēt to, kā es ar savām zināšanām varu palīdzēt māmiņām, kurām aug bērni, kam būtu jāpievērš lielāka uzmanība – liela nozīme ir sākt strādāt jau profilaktiski. Liels paldies Līgai Cīrulei, kā arī vienmēr pretimnākošajām dienas centra “Adatiņas” meitenēm!”

 

13. un 20. novembrī dienas centrā "Adatiņas" notiks uztura konsultācijas, kuras vadīs speciālists ar daudzu gadu pieredzi šajā jomā – Dr.Inga Pūce. Laipni aicinātas ģimenes ar bērniem izmantot šo lielisko iespēju un pieteikties nodarbībām jau šodien! To var izdarīt gan dienas centrā "Adatiņas", gan elektroniski mājas lapā www.billemummy.lv, aizpildot saziņas formu vai zvanot pa telefonu 29255745, Kristīnei.

 

Projekts „Dzīves kvalitātes uzlabošana ģimenēm ar bērniem Daugmales pagastā, Ķekavas novadā” tiek īstenots, izmantojot EUR 5 505 piešķīrumu no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas ar EEZ finanšu instrumenta starpniecību. Projekta mērķis ir sociālās atstumtības un nabadzības riskam pakļauto ģimeņu ar bērniem Daugmales pagastā aktivizēšana, informēšana un izglītošana, lai veicinātu to integrāciju sabiedrībā un uzlabotu to dzīves kvalitāti. Galvenās projekta aktivitātes ir konsultācijas un nodarbības maziem bērniem kopā ar vecākiem (Bobota vingrošana, ergoterapeits, zīdaiņu masāža, nodarbības baseinā), izglītojošas nodarbības vecākiem („zaļās darbnīcas", uztura speciālista konsultācijas, darba tiesību speciālista konsultācijas, budžeta plānošanas konsultācijas, u.c.).

 

Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

 

 

 

 

Biedrība "Māmiņu klubs "Bille"

11.11.2013.

 

 

  Drukāt