Maijs Ķekavas Mūzikas skolā

Lai arī mācību gads jau pietuvojies izskaņai un tā vien gribas ļauties ilgi gaidītās vasaras brīvībai, tomēr saulainais maija mēnesis joprojām bija nopietna darba pilns. Bez ikdienas pienākumiem, gatavojoties mācību gada noslēguma pārbaudījumiem, audzēkņi paguvuši piedalīties arī pasākumos ārpus skolas.
 
 
2. maijā izskanēja Rīgas Latviešu biedrības un Latvijas Bērnu fonda rīkotā koncertcikla – konkursa „Talants Latvijai” fināls. Pēc atlases kārtas, kura norisinājās visa mācību gada garumā un kurā pavisam tika pārstāvētas 28 Latvijas mūzikas skolas, dalībai konkursa finālā izvirzīja četrus Ķekavas Mūzikas skolas audzēkņus, no kuriem trīs ieguva laureāta nosaukumu- klavieru klases audzēkne Viktorija Martiņuka (pedagogs Inese Glūdiņa) ieguva 1. vietu, bet 2. kokles klases audzēkne Madara Bembere (pedagogs Evita Ķelle) un 5. sitaminstrumentu klases audzēknis Dāvis Timermanis (pedagogs Raitis Aukšmuksts, koncertmeistare Gunta Šmaukstele) – 2. vietu. Vēl vienu godalgotu vietu – 3., Viktorija Martiņuka ieguva 18. maijā, kad notika 11. Starptautiskais akadēmiskās mūzikas konkurss „Jūrmala 2010” klavieru specialitātē.
 
 
Jaunāko klašu stīgu instrumentu specialitāšu audzēkņi, kuriem lielā konkursu pieredze vēl tikai priekšā, 12. maijā satikās Ozolnieku mūzikas skolā, lai kopīgi muzicētu deju ritmos. No Ķekavas uz festivālu „Padejosim?” aizbrauca 2. vijoles klases audzēkne Reina Fingere (pedagogs Daiga Rozentāle) un topošā čelliste, 3. klases audzēkne Elizabete Brūzīte (pedagogs Ieva Romanosa, koncertmeistare Gunta Šmaukstele). Pavisam festivālā izskanēja 43 dalībnieku atskaņotas dejas, kuras tika apvienotas 6 grupās- latviešu tautas dejas; dažādu tautu dejas; gavote, menuets, mazurka; kontrdejas; valsis, un katrā no tām ar diplomu tika atzīmēts spilgtākais priekšnesums. Prieks, ka abas meitenes saņēma diplomus un, protams, gandarījumu par veiksmīgo uzstāšanos.
 
 
Pirmā nopietnā konkursu pieredze 19. maijā bija četriem kora klases audzēkņiem- piedalīšanās konkursā Aglonā „Dziedu Dievmātei”. No konkursa 3. pakāpes diplomus atveda divi puiši - Regnārs Gudļevskis un Jānis Plūme (pedagogs Vineta Litauniece, koncertmeistare Irēna Kalniņa).
 
 
22. maijā savu pēdējo koncertu kā Ķekavas Mūzikas skolas audzēkņi nospēlēja un diplomus saņēma šī gada absolventi- pianistes Aneta Safronova un Ilze Usāne, koklētājas Zane Sniķere un Marta Helēna Vanaga, kā arī jaunie ģitāristi Viljams Mirkšs un Dāvis Muižnieks. Apsveicam! Lai izdodas sasniegt jaunas iecerētās virsotnes!
 
 
Mūzikas skolas direktore Daiga Ventniece

 

  Drukāt