Lāčplēša diena Ķekavā

Ar plaši apmeklētu lāpu gājienu un vērienīgu rokkoncertu „Tas ir laiks” Ķekavā aizvadīta Lāčplēša diena. Šis jau par tradīciju kļuvušais pasākums ik gadu pulcē visu paaudžu cilvēkus, kas vēlas parādīt savu piederību Latvijai. 

 

Ar ievadvārdiem lāpu gājienu pie Doles Tautas nama atklāja Ķekavas novada Jauniešu padomes pārstāvji un Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks, paužot pārliecību, ka mūsu svētākais pienākums ir šo zemi mīlēt un sargāt un, tikai izzinot tautas vēstures liecības un padarot tās dzīvas mūsu prātos, mēs varam veidot savu nākotni labāku.

 

 

Pasākumus apmeklēja vairāk nekā pustūkstotis Ķekavas novada iedzīvotāju, viņu vidū liela daļa bija bērni un jaunieši. Lāpu liesmām degot, latviešu patriotiskajām dziesmām skanot, iedzīvotāju pūlis kā mirdzoša upe vijās cauri Ķekavai, lai noslēgumā baudītu Ķekavas novada kolektīvu sagatavoto koncertprogrammu Ķekavas kultūras namā.

 

Rokkoncertā „Tas ir laiks” uzstājās Ķekavas kultūras nama jauktais koris „Mozaīka” un tautas deju ansamblis „Zīle”, kā arī solisti Gita Drevinska, Margarita Dudčaka, Kārlis Rūtentāls, Inga Lagzdiņa un Rūdolfs Bērtiņš, kas ir arī koncerta mākslinieciskais vadītājs. Kultūras nama lielā zāle bija pārpildīta. Koncerta rīkotāji un dalībnieki neslēpj savu saviļņojumu un gandarījumu par paveikto. Klausītāji, kājās stāvot, kā milzīgs koris atbalsoja uz skatuves izpildītās dziesmas. Dziesmas, kas pauž latviešu tautas kopīgos pārdzīvojumus un sajūtas.

 

Ķekavas novada Daugmalē Lāčplēša dienu atzīmēja ar stafetes gājienu 11.novembrī plkst.10.00 un lāpu gājienu no Daugmales pārvaldes ēkas plkst.18.00. Savukārt, Baložu pilsētā 11.novembrī plkst.20.00 pie pārvaldes ēkas notika Baložu pilsētas Jauniešu padomes rīkota simboliska gaismas objekta iedegšana.

 

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

12.11.2013.

 

 

 

  Drukāt