Ķekavas novada Pašvaldības policisti aiztur maluzvejniekus

 

Ķekavas novada Pašvaldības policija 27.maija rītā aizturēja divus jauniešus, kas nodarbojās ar maluzvejniecību Sausajā Daugavā Katlakalnā.

 

Pašvaldības policija saņemot signālu par iespējamo makšķerēšanas likumpārkāpumu, devās minēto informāciju pārbaudīt. Notikuma vietā - Sausajā Daugavā Katlakalnā policijas darbinieki aizturēja divus jauniešus, kuri nevarēja uzrādīt Makšķerēšanas karti.
 
 
Apskatot maluzvejnieku nelikumīgo lomu, policijai radušās pamatotas aizdomas, ka zivis ķertas ar tīkla palīdzību, kas vēl joprojām palicis Daugavas dzelmē. Loma vidū ir atrodama arī ķert aizliegtā zivju suga - zandarts.
 
 
Jauniešiem par nelikumīgo darbību sastāstīts Administratīvo pārkāpumu protokols un uzlikts sods no 20 līdz 500 latiem, kā arī konfiscētas makšķeres un zivju loms.
 
 
Tāpat policija darbiniekiem, atrodot maluzvejnieku Daugavas ūdeņos atstāto apmēram 30 metru garo zvejas tīklu, apstiprinājās aizdomas par tīkla izmantošanu. Par šādu nelikumīgu rīcību draud sods no 200 līdz 500 latiem, taču par konkrētu sodu apmēru lems Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvalde.
 
 
Sabiedrisko attiecību daļa
 
 
 
  Drukāt