Jauns atpūtas laukums Baložos

Apsaimniekošanas biedrība „Smilšu 6”, startējot Ķekavas novada projektu līdzfinansēšanas konkursā, saņēmusi finansiālu atbalstu 1500 latu apmērā no Ķekavas novada pašvaldības, lai biedrības nomātajā zemesgabalā Smilšu ielā 4a, Baložos realizētu projektu „Aktīvās atpūtas laukums Baložos”.

 

 

Projekta ietvaros ir labiekārtots zemesgabals aptuveni 1200 kvadrātmetru platībā, kas ir  attīrīts no krūmiem un bojātiem kokiem, nolīdzinot laukumu.  Uzstādīti vairāki rotaļu elementi, izveidots bērnu rotaļu laukums, sporta laukums pusaudžiem un pludmales volejbola laukums. Kopējās projekta izmaksas ir 2929,99 lati.

 

Sporta laukumā izvietoti vairāki trenažieri - divas zviedru sienas, vingrošanas līdztekas, seši pievilkšanās stieņi, divi vingrošanas riņķi, no kuriem viens ir paredzēts bērniem, regulējams pēc augstuma, kā arī divi vēdera muskulatūras trenažieri un citi elementi.

 

Savukārt bērnu laukums divus līdz četrus gadus veciem bērniem aprīkots ar 1,2 metrus augstu slīdkalniņu, rotaļu namiņu, zīdaiņiem un bērniem paredzētām šūpolēm, alpīnisma sienu, kuģa stūri un bērnu binokli.

 

Laukumā ir arī divas smilšu kastes, bērnu līdzsvara šūpoles ar divām sēdvietām un rokturiem, šūpoles pieaugušajiem un mājiņa ar slīdkalniņu bērniem, sākot ar četru gadu vecumu. Tāpat aktīvās atpūtas laukumā iekļauts arī pludmales volejbola laukums.

 

 2014. gadā plānots turpināt sporta un atpūtas laukuma labiekārtošanu, uzstādot papildus elementus un nožogojot teritoriju. Izveidotais atpūtas laukums jau šobrīd ir pieejams visiem novada iedzīvotājiem.

 

 

Roberts Jurķis,

apsaimniekošanas biedrības „Smilšu 6”

valdes priekšsēdētājs

 

  Drukāt