Ķekavas novads startē efektīvas pārvaldības konkursā

Ķekavas novada pašvaldība lepojas ar līdz šim ieviestajiem informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumiem un pieteikusi savu kandidatūru Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izsludinātajā efektīvas pārvaldības konkursā pašvaldībām.

 

Šķiet pašsaprotami, ka informācijas aprite novadā starp iedzīvotājiem un pašvaldības iestādēm norit vienkārši un efektīvi. Taču tā nav bijis vienmēr. Komunikācijas uzlabošanai pēdējos gados izstrādāti vairāki efektīvi risinājumi, kas jau izpelnījušies lietotāju atzinību.

 

Tā, piemēram, iedzīvotājiem vairs nav jādodas uz novada centru, lai iesniegtu iesniegumu pašvaldībā vai saņemtu kādu citu pašvaldības pakalpojumu. To iespējams izdarīt tuvākajā klientu apkalpošanas centrā vai izmantojot kādu no e-pakalpojumiem. To nodrošina vienotā dokumentu vadības sistēma, kurā strādā visu pašvaldības iestāžu speciālisti.

 

Tāpat interneta lietotājiem novada interneta vietnē www.kekavasnovads.lv ir pieejama skaidra un visaptveroša informācija sākot ar saistošajiem noteikumiem, pašvaldības struktūru un beidzot ar jaunākajām ziņām. Iedzīvotāji var vērot tiešraides no domes sēdēm, lasīt novada avīzi, apskatīt bērnudārzu rindas, izvēlēties aukli savam bērnam novada aukļu datu bāzē un saņemt pašvaldības līdzfinansējumu, ziņot par problēmām, pieteikties jaunumiem mobilajās ierīcēs un tā tālāk.

 

Visā novada teritorijā izveidots bezvadu interneta pārklājums, lai iedzīvotāji bez maksas varētu saņemt šo pakalpojumu. Ja pašlaik tas pieejams kultūras centros, skolās, bibliotēkās un citās iestādēs, tad nākotnē iecerēts pārklājumu paplašināt, lai internets būtu pieejams arī brīvdabas atpūtas vietās, skvēros un parkos.

 

Zinot, ka liela daļa iedzīvotāju, īpaši jaunieši, aktīvi izmanto sociālos tīklus, jaunākā informācija tiek ievietota arī portālos www.facebook.com, www.twitter.com, www.draugiem.lv. Šobrīd Ķekavas novada profiliem šajās vietnēs seko jau ap sešsimt iedzīvotāju, un to skaits turpina pieaugt.

 

Tā kā Ķekavas novada pašvaldība ir ne tikai šo risinājumu iniciators, bet arī uzturētājs, tos var elastīgi pielāgot sabiedrības vēlmēm un vajadzībām, iespēju robežās tās arī īstenojot. Jo pašvaldības prioritāte ir novadā dzīvojošie cilvēki, to dzīves kvalitātes uzlabošana un labklājības veicināšana.

 

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

 

14.11.2013.

  Drukāt