Četros novados notiks akcija „Neesi lielceļa eņģelis”

Lai pievērstu iedzīvotāju uzmanību atstarotāja lietošanas nozīmei savas dzīvības glābšanā un samazinātu cietušo gājēju skaitu, Reģionālās pašvaldības policija 21. novembrī plkst. 18.00 rīkos akciju „Neesi lielceļa eņģelis” vienlaicīgi četros novados – Ķekavas, Baldones, Inčukalna un Ikšķiles novadā.

 

 

„Ikdienā patrulējot, redzam, ka, neskatoties uz mūsu nemitīgajiem aicinājumiem lietot atstarotājus, iedzīvotāji tomēr ir pārgalvīgi un riskē ar savu dzīvību, tāpēc vēlamies atraktīvā veidā vērst gājēju uzmanību - ka arī viņu pašu rokās ir savas dzīvības glābšana,” uzsvēra Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš.

 

Akcijas rīkotāji aicina ikvienu, kuram nav vienaldzīga cilvēku drošība uz lielceļiem ar atstarojošiem elementiem, 21. novembrī plkst. 18.00 nostāties ceļmalā - vietās, kur visbiežāk notiek traģiski ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti gājēji.

 

Akcijas norises vietas:

  •    Ķekavā – autoceļš A7 (Rīga-Bauska), pie Pliederu ielas;
  •    Baldonē – Rīgas un Skolas ielu krustojumā,
  •    Ikšķilē - šoseja P10, pie kafejnīcas "Daina" virzienā uz Tīnūžiem,
  •    Tīnūži - šoseja P5, autobusa pietura pie apļa (Pļavnieku pusē),
  •    Vangaži - šoseja A2, pie kafejnīcas “Brālis”, Gauja - šoseja A2, pie degvielas uzpildes stacijas “Virši A”.

 

Akcija ilgs aptuveni stundu visos četros Reģionālās pašvaldības policijas pārziņā esošajos novados. Akciju Reģionālā pašvaldības policija rīko sadarbībā ar Ķekavas, Baldones, Inčukalna un Ikšķiles novada pašvaldībām.

 

Pavisam šogad valstī bojā gājuši jau 53 gājēji. Rīgu un Pierīgas reģionus asiņainā statistika ievieto pirmajā vietā – kopš gada sākuma līdz šim bojā gājis 31 gājējs. Automašīnas un tumsā neredzama gājēja vai velosipēdista sadursmei iespējams tikai viens iznākums.

 

 

 

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

15.11.2013.

 

  Drukāt