Varēs iepazīt vairāk nekā 20 profesionālās skolas

 

Profesiju diena „Labāk amats rokā...” norisināsies 29.maijā no plkst. 12:00 līdz 18:00 Jelgavā (Driksas ielā),  Rīgā (4.jūnijā, Vērmanes dārzā), Daugavpilī (5.jūnijā, Vienības ielā), Rēzeknē (9.jūnijā, Festivāla parkā), Ventspilī (11.jūnijā, Lielajā laukumā), Liepājā (12.jūnijā, Rožu laukumā).
Kopumā profesiju dienās septiņās pilsētās piedalīsies ap 70 Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošas profesionālās izglītības iestādes.
Tā būs vienreizēja iespēja 8., 9., 12. klašu skolēniem, viņu vecākiem un citiem interesentiem uzzināt, kādas profesijas piedāvā apgūt vairāk nekā 20 profesionālās izglītības iestādēs un koledžās no Jelgavas, tuvējiem reģioniem, kā arī citām Latvijas vietām.
„Pulcinot vienkopus profesionālās izglītības iestādes, vēlamies palīdzēt ikvienam skolēnam, kurš vēl nav izlēmis, kur turpināt mācības, izdarīt pareizo izvēli, vispirms jau izvērtējot reģiona piedāvātās iespējas. Profesiju dienām ir zīmīgs moto „Labāk amats rokā...”, kas apliecina, cik svarīgi mūsdienās ir iegūt labas amata prasmes, būt īstam profesionālim. Darba devējam var nebūt svarīgi, ko tu esi beidzis, bet gan – ko māki ” atzīst Valsts izglītības attīstības aģentūras direktore Dita Traidās.
Jelgavā profesiju dienā piedalīsies Aizkraukles arodvidusskola, Apguldes arodvidusskola, Jelgavas Amatniecības vidusskola, Saulaines Profesionālā vidusskola, Vecbebru Profesionālā vidusskola, Zaļenieku arodvidusskola, Ogres Meža tehnikums, Ogres Profesionālā vidusskola, Ogres Amatniecības vidusskola, Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledža. Speciālā stendā interesenti varēs iepazīt arī tās profesionālās izglītības iestādes, kas piedāvā unikālas mācību programmas, piemēram, Rīgas Amatniecības vidusskolā programmā Mākslas metālkalumu modelētājs vienīgajā Latvijā skolo topošos kalējus.
Atsevišķas profesionālās izglītības iestādes klātesošajiem rādīs meistarklases, atraktīvā veidā demonstrējot tajās apgūstamos amatus. Veiksmīgi Jelgavas profesionāļi, kas savā laikā absolvējuši kādu no profesionālajām skolām, atklās, kā kļūt par īstenu amata zvaigzni. Tā Vecbebru Profesionālās vidusskolas absolvents, Latvijas Biškopības biedrības valdes loceklis Artūrs Grudovskis stāstīs gan par savām skolas gaitām, gan to kā apgūtā profesija ir palīdzējusi darbā. Profesiju dienas apmeklētājus izklaidēs arī jauniešu iemīļotā grupa PER.

 

 

 

Profesiju dienas organizē Izglītības un zinātnes ministrija un Valsts izglītības attīstības aģentūra.
 
 
Papildu informācija:
Elīna Kalniņa
Tālr.: 67201460, 22018527
E-pasts: amats@ka.lv
  Drukāt