Pretendentu pieteikšanās Berlīnes izstādei- gadatirgum „Zaļā nedēļa”

Latvijas pārtikas produktu ražotājiem tiek piedāvāta iespēja veidot atpazīstamību savai produkcijai Vācijas izstādē- gadatirgū nākamā gada janvārī. Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI) uzsācis nacionālā stenda organizēšanas darbus starptautiskai pārtikas izstādei - gadatirgum "InternationaleGrüneWocheBerlin 2014" jeb Zaļā nedēļa 2014, kas norisināsies Berlīnē (Vācijā) 2014.gadā no 17.janvāra līdz 26.janvārim. Stends tiek organizēts ar LR Zemkopības ministrijas atbalstu. Šīs izstādes ietvaros uzņēmumi var pieteikt stenda organizatoriem:

 

1) savus produktus degustāciju veikšanai stendā, lai rastu priekšstatu par produktu noieta tirgus iespējām Vācijā. Degustācijas veic stenda organizators, izmantojot uzņēmuma iesniegtos produktu paraugus un elektroniski iesniegto informāciju par degustējamiem produktiem;

 

2) sava uzņēmuma pārstāvju dalību produktu degustācijas veikšanai stendā, t.i. atvēlētajā vietā, kādā no izstādes dienām, lai uzņēmumam būtu iespēja pašam novērtēt savu produktu noieta iespējas Vācijā un nepieciešamos uzlabojumus patērētāju piesaistei. Vieta stendā ir bezmaksas;

 

3) apspriežu telpas (12 vietas) izmantošanu apspriedēm ar saviem sadarbības partneriem kādā no izstādes dienām sākot no 22.01 (kas nav VIP dienas). Apspriežu telpas izmantošana ir bez maksas. (Ja uzņēmums vēlas izmantot apspriežu telpu savu pārrunu veikšanai, uzņēmumam savā pieteikumā ir jānorāda vēlamā diena, laiks, aptuvenais cilvēku skaits un nolūks, kādam vēlētos izmantot stendā esošo apspriežu telpu)

 

Uzņēmumam līdz 6.decembrim ir jāiesniedz elektronisks pieteikums, kurā jānorāda dati par savu uzņēmumu, stenda izmantošanas veids (augstāk minētie) un produktu saraksts, kurus uzņēmums vēlas prezentēt degustācijām. Pēc visu pieteikumu apkopošanas, LVAEI līdz 16.decembrim paziņos interesentiem informāciju par iespējām un piedāvās datumus stenda izmantošanai.

 

LVAEI kā stenda organizatori attiecīgajam uzņēmumam nodrošina un sedz izmaksas, kas saistās ar:

 

1) Degustācijām nepieciešamo produktu transportu uz izstādi un nogādi stendā attiecīgā degustācijas dienā. Uzņēmuma pienākums ir atvest transportējamos produktus/dokumentus uz organizatora norādīto vietu;

 

2) Darba vietu (leti) degustāciju veikšanai, ja izstādes laikā uzņēmums vēlas degustācijas veikt pats;

 

3) Informāciju par produktiem un uzņēmumu Zaļās nedēļas organizatoru izveidotajā virtuālajā vidē, kas izveidota biznesa atbalstam.

 

Uzņēmumam ir jāsedz:

 

1) Degustāciju produktu paraugu izmaksas un piegāde līdz stenda organizatoram Rīgā;

 

2) Produktu un uzņēmumu informācijas sagatavošanu/iesniegšanu stenda organizatoriem (LVAEI) degustāciju nodrošināšanai un ievietošanai virtuālā vidē;

 

Ja uzņēmums vēlas veikt produktu degustācijas pats, tad uzņēmumam ir jārēķinās ar sekojošām papildus izmaksām:

 

·         Darbinieku komandējuma izmaksas;

·         Izmaksas saistībā ar produktu eksponēšanai nepieciešamā papildaprīkojuma atvešanu/aizvešanu, utmldz.

 

Papildus izmaksas daļējai segšanai, uzņēmums var pieteikties uz atbalsta saņemšanu no LIAA atbilstoši ES līdzfinansētās darbības programmas „Uzņēmējdarbība un inovācijas” apakšaktivitātes "Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings” nosacījumiem. Tās var būt dienas naudas, viesnīcas, ekonomiskās klases sabiedriskais transporta izmaksu daļējai kompensēšanai, u.c. Ar informāciju varat iepazīties zemāk norādītās saitēs. Ja uzņēmums pretendē uz LIAA atbalstu, tas ir jānorāda savā pieteikumā.

 

Projektu pieņemšana LIAA notiek līdz 2014. gada 30. aprīlim (ieskaitot).

 

http://www.liaa.gov.lv/lv/es-fondi/pienem/arejo-tirgu-apgusana-arejais-marketings-6-un-turpmakas-kartas

 

http://www.liaa.gov.lv/files/liaa/attachments/parbaudi_pats_1.pdf

 

Ja uzņēmums vēlas prezentāciju laikā arī nodrošināt produktu paraugu tirgošanu, uzņēmumam jākārto tirdzniecības atļaujas un sanitārās grāmatiņas darbiniekiem, kas veic tirgošanu.

 

Pieteikums ir jāsūta Lāsmai Grišānei, lasma@lvaei.lv līdz 6.decembrim vai jāiesniedz personīgi Rīgā, Struktoru ielā 14, LV-1039.

 

LVAEI patur tiesības atteikt uzņēmumam, ja piedāvātajam produktam ir nepieciešami īpaši apstākļi produkta kvalitātes ilglaicīgai nodrošināšanai; pastāv pārvadāšanas riski; sarežģīts process produkta degustēšanas nodrošināšanā; produkts nav ražots Latvijā; produktu transportēšanai iespējamie apjomi ir izsmelti. Darām zināmu, ka tie uzņēmumi, kas vēlas darboties stendā paši, var pretendēt uz LIAA atbalstu komandējuma izmaksu līdzfinansēšanai, iesniedzot savus projektus savlaicīgi. Ar LIAA nosacījumiem dokumentu sagatavošanā varat iepazīties LVAN vai LIAA mājas lapās (http://www.liaa.gov.lv/lv/es-fondi/pienem/arejo-tirgu-apgusana-arejais-marketings-6-un-turpmakas-kartas).

 

Detalizētāku informāciju par izstādi varat iegūt izstādes mājas lapā: http://www.gruenewoche.de/en/AboutIGWBerlin/

 

LVAEI/LVAN

Daina Saktiņa, daina@lvaei.lv

Lāsma Grišāne, lasma@lvaei.lv, Mob.tālr.: 26416733

 

Ķekavas novada pašvaldība

25.11.2013.

 

  Drukāt