Daudzdzīvokļu mājā Valdlaučos evakuē iedzīvotājus, cilvēki nogādāti drošībā

25. novembra vakarā tika saņemts izsaukums par to, ka Valdlaučos kādā no dzīvojamo māju pagrabiem tiek manīti dūmi. Notikuma vietā nekavējoties ieradās Reģionālās pašvaldības policijas ekipāža, mediķi un ugunsdzēsēji.

 

Dūmu cēlonis bija pagraba degšana daudzdzīvokļu mājas „Valdlauči 2” pēdējās kāpņutelpas pagrabā, kur kāda kundze gados ar sveci rokās bija devusies uz pagrabu pēc ievārījuma.  Pensionārei palicis slikti ar veselību, un viņa nokritusi, bet no sveces liesmas aizdegusies sausā, ar koku norobežotā pagrabtelpa.  
 
 
Par notikušo nelaimi cietusī mēģināja ziņot, saucot kaimiņus, palīgā kliedzienus sadzirdējuši divi sētnieki, kuri bija devušies uz pagrabu novietot valsts karogu kātus.
 
 
Sirmā kundze nekavējoties tika iznesta no degošās telpas, un viņai sniegta medicīniskā palīdzība.  Ar aizdomām par insultu cietusī nogādāta slimnīcā.
 
 
Ugunsdzēsēji stundas laikā lokalizēja ugunsgrēku pagrabstāvā, un pēc tā apsekošanas tika konstatēts, ka kāds no paneļa blokiem  ir deformējies, tāpēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests pieņēma lēmumu iedzīvotājus evakuēt viņu drošības dēļ.
 
 
Vairums evakuēto cilvēku atraduši alternatīvu vietu pārnakšņošanai – pie draugiem, radiem vai paziņām, bet septiņi mājas iemītnieki tika nogādāti Ķekavas sociālās aprūpes  centrā, kur tiks paēdināti un izmitināti līdz brīdim, kad viņi varēs atgriezties savās mājās.
 
 
Lai pasargātu pamesto dzīvojamo māju no garnadžiem,  to uzmanīs gan Reģionālās pašvaldības policijas, gan Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa ekipāžas.
 
 
Notikuma vietā bija ieradušies arī Ķekavas novada domes un pašvaldības vadība, sociālā dienesta,  būvvaldes,  Reģionālās pašvaldības policijas, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa vadība, lai operatīvi  varētu pieņemt lēmumus gan par cilvēku izmitināšanu un drošību, gan mājas uzraudzību pēc evakuēšanas un citiem ar drošību saistītiem jautājumiem.
 
 
Rīt, 26. novembrī, plkst. 8.30 Ķekavas novada pašvaldībā ir sasaukta sanāksme, kurā visi iesaistītie pašvaldības atbildīgie speciālisti un dienesti pieņems lēmumu par tālāko rīcību saistībā ar mājas drošības sakārtošanu un iedzīvotāju iespējām atgriezties dzīvesvietā.
 
 
Sabiedrisko attiecību un
konsultatīvā atbasta daļa
25.11.2013.

 

 
  Drukāt