Ķekavas novadu apmeklē ASV vēstniecības Latvijā konsuls

 

 

Ķekavas novadā 26. novembrī viesojas ASV vēstniecības Latvijā konsuls Evan McCarthy, lai tiktos ar domes priekšsēdētāju Valtu Variku un bāriņtiesas pārstāvjiem.

 

ASV vēstniecības pārstāvis ceļā uz Īslīces SOS bērnu ciematu piestāja Ķekavas novadā, lai iepazītu Ķekavas novada bāriņtiesas darbu adopcijas un viesģimeņu jautājumu organizēšanā.

 

Tikšanās reizē domes priekšsēdētājs izteica gandarījumu, ka ASV pārstāvji ir izvēlējušies iepazīt tieši Ķekavas novada bāriņtiesas darba pieredzi šajā jautājumā.

 

Uz interesējošiem jautājumiem par adopcijas norisi viesi iztaujāja bāriņtiesas vadītāju Sarmu Trumpekoju un viņas vietnieku Gintu Krauju.

 

Kā norādīja konsuls, tad, salīdzinot ar ASV, Latvijā šī sistēma strādā labāk nekā Amerikā, kur šie jautājumi galvenokārt atrodas katra štata kompetencē. Tāpat viņš atzina, ka ASV iedzīvotāji pret adopciju attiecas pozitīvāk nekā Latvijā, jo arī ģimenē ar paša bērniem tiek pārdomāts jautājums par adopciju. Cilvēki ir atvērti adopcijai, un tas tiek uzskatīts par normālu ģimenes paplašināšanas mehānismu.   

 

Bāriņtiesas pārstāvji pastāstīja, ka no Ķekavas novada viesģimenēs ASV paviesojušies astoņi bērni, trīs no tiem pat vairākas reizes. Taču bāriņtiesai nav informācijas, ka kāda no ASV viesģimenēm būtu izteikusi vēlmi kādu no šiem bērniem adoptēt.

 

Kā pastāstīja bāriņtiesas vadītāja Sarma Trumpekoja, tad šobrīd viena ģimene no Francijas ir izteikusi vēlmi satikties ar vienu bērniņu no Ķekavas novada, kurš šobrīd atrodas juridiski brīvo adoptējamo bērnu rindā, bet diemžēl Latvijas ģimenes bērna veselības problēmu dēļ nav izrādījušas vēlmi adoptēt.  

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

25.11.2013.

No labās domes priekšsēdētājs Valts Variks un ASV vēstniecības Latvijā konsuls Evan McCarthy.

 

  Drukāt