Noslēdzies projekts „Eiropas pilsoniskās sabiedrības resursu centrs”

No 15. līdz 20.oktobrim biedrības „Solis tuvāk”  pārstāvji piedalījās projekta „Eiropas pilsoniskās sabiedrības resursu centrs” noslēguma seminārā, kurš norisinājās Bansko pilsētā, Bulgārijā.

 

 

Starptautiskā projekta darbības laikā apvienojās NVO no septiņām valstīm: WoMentor (Austrija), IDA Network (Bulgārija), HRDC (Grieķija), ALDA (Itālija), Butterfly Dreamer (Rumānija), LAZ (Slovēnija) un Solis tuvāk (Latvija). Projekta laikā kopā notikuši 17 semināri, kuros piedalījās 564 dalībnieki, kā arī informatīvās dienas, kurās piedalījās 499 dalībnieki, savukārt partnerorganizāciju mājas lapās reģistrējās 229 organizācijas, kuras meklē partnerorganizācijas programmas „Eiropa pilsoņiem” projektu realizēšanai. 

 

Projekta ietvaros laikā no 1.jūnija līdz 30.oktobrim biedrība „Solis tuvāk”  organizēja trīs seminārus (Ķekavā, Rīgā un Jelgavā), kuros kopumā piedalījās 199 dalībnieki. Ķekavā tika organizēta arī informatīvā diena, kurai reģistrējās 28 dalībnieki. Organizētie semināri bija bezmaksas, tajos varēja saņemt noderīgu informāciju no pirmavotiem par programmu „Eiropa pilsoņiem” un finansējuma iespējām un sniegti praktiski padomi pieteikuma veidlapas aizpildīšanai un „labās prakses” piemēri. Apmeklētājiem bija iespēja diskutēt ar citiem dalībniekiem nacionālā līmenī par idejām, iegūstot arī jaunus kontaktus.

 

„Eiropas pilsoniskās sabiedrības resursu centra –Latvija” darbības laikā biedrība „Solis tuvāk” secināja, ka sabiedrībai nav skaidra programmas stratēģija, nav sadarbības partneru gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī, kā arī trūkts līdzekļi, jo finansējums tiek sniegts projekta beigās. Tomēr, lai veiksmīgi turpinātu apgūt programmas „Eiropa pilsoņiem” finansējumu nākamajā periodā no 2014.-2020.gadam. Biedrība „Solis tuvāk” aicina sekot informācijai interneta vietnē  www.solistuvak.lv un aktīvi iesaistīties turpmākajos semināros vai projektos, kļūt par mūsu partneri, aizpildot reģistrācijas veidlapu sadaļā „Partneri” „Eiropas pilsoniskās sabiedrības resursu centra –Latvija” interneta vietnē www.ecrc-lv.com. Biedrība kā partneris ir ieguvusi finansējumu apmācības organizēšanai arī 2014.gadā.

 

Biedrība „Solis tuvāk” pateicas visiem semināra dalībniekiem, lektoriem un atbalstītājiem, novēl veiksmi un panākumus nacionālā līmeņa sadarbībā, jaunu ideju un projektu realizēšanā starptautiskā līmenī kopīgās sabiedrības interesēs!

 

Linda Znotiņa,

biedrības „Solis tuvāk” valdes priekšsēdētāja

 

29.11.2013.

 

 

  Drukāt