Biedrība „Meduspuķe” piedalās Ķekavas novada nevalstisko organizāciju atbalsta konkursā

Ķekavas novada nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursā startēja biedrība „Meduspuķe” ar projektu „Personības izziņas un profesionālās ievirzes meistarklases darbnīcas biškopībā jauniešiem un jauniešiem ar īpašajām vajadzībām Ķekavas novadā.”

 

Projekta ietvaros ir notikušas meistarklases nodarbības dravā, iepazīstinot Ķekavā un Plakanciemā dzīvojošos bērnus, jauniešus un viņu vecākus ar bišu dzīvi un biškopja profesiju, kā arī varēja degustēt dažādos vasaras periodos ievākto medu.

 

Rudens un ziemas periodā bites dodas pelnītā atpūtā, tas nenozīmē, ka viņas guļ, bet viņu uzdevums - palikt dzīvām līdz pavasarim ir atkarīgs no biškopja. Ļoti liela nozīme ir bišu ir aprūpei vasarā un bišu ieziemošanai.

 

Bitenieks dravu rudens un ziemas periodā apstaigā retāk nekā pavasarī un vasarā. Paklausās vai saimē viss kārtībā, bet dravas telpā ir daudz darāmā. Šūnu šķirošana, vaska kausēšana, sveču liešana un vēl daudzi citi darbi, lai pavasaris nepienāk kā pārsteigums.

 

Projekta ietvaros oktobrī Plakanciemā dzīvojošie bērni, jaunieši un viņu vecāki meistarklases nodarbībās iepazinās ar vaska sveču un rotājumu liešanu.

 

Tuvojas Ziemassvētki, 7. decembrī vaska sveču meistarklases nodarbības apmeklēs arī pašvaldības aģentūras „Ķekavas pašvaldības sociālais centrs” dienas centra klienti.

 

Aicinām iepazīt bišu dzīvi un biškopja profesiju, pavasarī un vasarā apmeklējot biedrības „Meduspuķe” dravu Ķekavas novada „Cipuļos”.

 

Vaska sveču un rotājumu liešanas meistarklases nodarbības plānotas 14. un 21.

decembrī, Ķekavā, Vimbukrogā, Lazdu ielā – 4.

 

Grupā 10 dalībnieki, dalības cena Ls,-4.00.

 

Kontakttālrunis +37126554369.

 

Biedrība „Meduspuķe”

03.12.2013.

  Drukāt