Novadu apmeklē ciemiņi no Bordesholmas

 

 

Kā ierasts, pirms Ziemassvētkiem, no 4. līdz 7. decembrim novadu apmeklē ilggadējie draugi no Bordesholmas Vācijā.

 

Viesi apmeklēja Ķekavas vidusskolu, kur tikšanās laikā ar skolas direktori un Izglītības daļas vadītāju apsprieda Ķekavas skolēnu prakses iespējas šovasar Vācijā, kā arī aplūkoja iespēju rīkot kopīgu projektu nepilna gada garumā 16-17 gadus veciem jauniešiem no Latvijas, Vācijas, Polijas ar mērķi iepazīstināt, izglītot un raisīt interesi jauniešos par valstu vēsturi.

 

Apmeklējot pašvaldību, ciemiņi tikās ar Attīstības daļas un jaunatnes lietu speciālistiem, kā arī Ķekavas-Bordeholmas sadraudzības biedrības pārstāvjiem, lai kopīgi pārrunātu Jaunatnes iniciatīvu centra projekta virzību un būvniecības plānus. Jāuzsver, ka šim projektam Bordesholmas pašvaldība un Bordesholmas-Ķekavas sadraudzības biedrība kopumā ziedoja 7500 eiro, bet Bordesholmas Rotari klubs plāno investēt 85 000 dolāru.

 

Savukārt 6. decembrī bordesholmieši kopā ar Ķekavas novada sociālas aprūpes centra iemītniekiem un darbiniekiem apmeklēs maizes ceptuvi „Lāči”, lai kopīgi pgatavotu maizes klaipus un dotos ekskursijā pa ražotni, bet vakarā notiks Ķekavas-Bordesholmas sadraudzības biedrības rīkotais pasākums, kurā viesus ar klātbūtni pagodinās Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks.

 

Jau ziņots, ka Ziemassvētku dāvanas, kuras vēlaties sūtīt draugiem Bordesholmā, lūgums nodot Ķekavas vidusskolā Ainai līdz piektdienai, 6.decembrim plkst.14.00, šo informāciju lūgums nodot citiem, kuri vēlas sūtīt dāvanas.

 

Sabiedrisko attiecību

un konsultatīvā atbalsta daļa

05.12.2013.

 

  Drukāt