Daugmalē aizvadītas pirmās sacensības uz jauna brīvās cīņas paklāja

Novembra beigās Daugmalē norisinājās Ķekavas novada sacensības brīvajā cīņā, kurās spēkiem mērojās vairāk nekā simts dalībnieku dažādās vecuma grupās un svara kategorijās. Dalībnieki bija ieradušies no Ķekavas novada, Rīgas un Bauskas.

 

Sacensības atklāja Ķekavas novada Sporta aģentūras vadītāja Dace Cīrule, Ķekavas novada pašvaldības Daugmales pagasta pārvaldes vadītājs Uģis Volosovskis, brīvās cīņas treneri Itārs Bramanis un Edijs Biļķins, kā arī pasākuma īpašais viesis - labdarības organizācijas „Children for a better world” pārstāvis no Lībekas Vācijā Helmūts Brauers (Helmut Brauer).

 

Labdarības organizācija „Children for a better world” dibināta 1994.gadā. Organizācijas moto: „Šīs pasaules bērniem. Līdz ar viņiem – tiesiskumam un mīlestībai.” Šo sabiedriskā labuma organizāciju dibināja izdevējs Dr. Florians Langenšaids (Florian Langenscheidt) kopā ar 31 domubiedru, kuri pārstāvēja politikas, biznesa, mākslas un mediju aprindas. Organizācija palīdz bērniem visā pasaulē sadarbībā ar vietējām organizācijām, kuras arī ir gatavas ieguldīt līdzekļus kāda konkrēta projekta realizācijā.

 

Šis sportiskā un azartiskā gaisotnē pavadītais vakars bija ļoti īpašs, jo Daugmale tika pagodināta ar labdarības organizācijas „Children for a better world” pārstāvja personīgu klātbūtni. Pasākumu arī apmeklēja trīs pārstāves no Travemindes draudzes Vācijā, kuras rūpējas par sociālās palīdzības sniegšanu cilvēkiem, kam tas ir nepieciešams.

 

2013.gadā labdarības organizācija „Children for a better world” un Ķekavas novadā reģistrēta biedrība „Sporta klubs „Daugmale”” īstenoja kopēju projektu par starptautiskiem standartiem atbilstoša cīņas paklāja iegādi, ar mērķi piesaistīt vairāk bērnus sporta aktivitātēm. Jaunajiem sportistiem ir ļoti svarīgi trenēties uz tāda paklāja, uz kāda reāli tiek organizētas sacensības, jo ir svarīgi ne tikai apgūt cīņas tehniku un cīņas izjūtu, bet arī kontrolēt cīņas gaitu, pierodot pie cīņas laukuma izmēriem.

 

Labdarības organizācija „Children for a better world” sponsorēja lielāko daļu no cīņas paklāja iegādes cenas.

 

Paldies labdarības organizācijai „Children for a better world”, un īpaši Helmūtam Baueram par finansiālo atbalstu, kā arī paldies visiem pārējiem, kas ir atbalstījuši un atbalsta sportu un veselīga dzīvesveida popularizēšanu jauniešu vidū.

 

Daugmales pagasta pārvaldes vadītājs

Uģis Volosovskis

09.12.2013.

 

  Drukāt