Būveksperti: Pļavniekkalna sākumskolas ēka ir droša

Ķekavas novada pašvaldība ir saņēmusi būvekspertu tehniskās apsekošanas atzinumu par Pļavniekkalna sākumskolu. Tajā secināts, ka apsekošanā nav konstatēti ēkas konstrukciju defekti, kas šobrīd radītu draudus telpu ekspluatācijai un sabiedriskai drošībai. 

 

Uzņēmuma „Komunālprojekts” būveksperti, kas veica ēkas tehnisko apsekošanu, norāda, ka iespējami ātrākai skolas darba atsākšanai nepieciešams novērst Ķekavas novada būvvaldes konstatētās nepilnības skolā un pieņemt rekonstruēto ēku ekspluatācijā. Lai to veiktu, nepieciešams ierīkot pandusus (slīpnes) šobrīd esošo sliekšņu vietā, un līdz darbu veikšanai ir pieļaujama sliekšņu marķēšana ar dzeltenmelnu svītrojumu. Tāpat eksperti iesaka veikt atsevišķus uzlabojumus, piemēram, lietusūdens sistēmas sakārtošanai un kāpņu stiprināšanai.  

 

Pēc ekspertu domām, par skolas pirmā stāva griestu apmetumu bojājuma cēloni var uzskatīt bijušā relatīvi līganā koka siju starpstāvu pārseguma vibrācijas zem sporta zāles no skolēnu fiziskās audzināšanas nodarbībām.

 

Jau šobrīd atsevišķās skolas telpās notiek bojāto griestu apmetuma remontdarbi, uzstādītās nepieciešamās ugunsdrošās durvis, kā arī saskaņā ar skolas renovācijas projektu tiek sakārtota nepieciešamā dokumentācija, lai varētu ēku nodot ekspluatācijā. 

 

Tehniskā apsekošana ir pasūtīta arī skolas jaunajai sporta zālei, kas ir atsevišķs objekts.   

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

12.12.2013.

  Drukāt