Ķekavas novadā viesojas piecu Zviedrijas pašvaldību pārstāvji

11. decembrī Ķekavas novadā viesojās pārstāvji no piecām Zviedrijas pašvaldībām, lai dalītos pieredzē un meklētu savstarpēji interesantas tēmas iespējamiem sadarbības projektiem nākotnē. Tikšanos rīkoja Ķekavas novada pašvaldības Attīstības daļas speciālisti. Zviedriju pārstāvēja Sodertaljes, Hudinges, Nackas, Varmdo un Jarfallas pašvaldību dažādu jomu speciālisti.

 

Kultūras nama lielajā zālē visu pašvaldību pārstāvji prezentēja savu novadu ar tā īpatnībām un šī brīža aktuālākajām problēmām, lai vēlāk darba grupās sīkāk pārrunātu metodes, veidus, kā konkrēti jautājumi tiek risināti katrā valstī un pašvaldībā. Tika pārrunāti vides, izglītības, sociālās jomas, kā arī vispārīgi ar pārvaldi un inovācijām saistīti jautājumi.

 

Pēc abpusēji vērtīgām diskusijām zviedri apmeklēja dažus no Ķekavas ievērības cienīgākajiem objektiem – Jaunatnes iniciatīvu centru, Doles Tautas namu un, protams, arī jauno sākumskolas ēku.

 

Zviedrijas pārstāvji nākotnē plāno piesaistīt finansējumu, organizēt starptautiskus projektus un sadarboties ar Latviju kā partnervalsti, lai dalītos pieredzē, mācītos un pilnveidotos.

 

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

16.12.2013.

  Drukāt