Ķekavas novadpētniecības muzejs akreditēts uz pieciem gadiem

Ķekavas novadpētniecības muzejam 2013. gada beigās noslēdzās līdzšinējais akreditācijas termiņš un saskaņā ar Ministru kabineta izdotajiem muzeju akreditācijas noteikumiem bija jāķeras pie ilgtermiņa stratēģijas izstrādes nākamajiem pieciem gadiem, lai atkārtoti saņemtu akreditācijas apliecību. Sagatavošanās darbi tika uzsākti jau pirms pusgada un ir veiksmīgi noslēgušies - apliecība lepni demonstrē muzeja atbilstību valstī pieņemtajiem kritērijiem.

 

Lai muzeju varētu akreditēt, Ķekavas muzeja darbinieki ieguldījuši daudz darba, pārbaudot un sistematizējot visu dokumentāciju, veicot muzeja krājuma uzskaiti, izstrādājot muzeja attīstības stratēģiju nākamajam darba ciklam.

 

Ķekavas novadpētniecības muzeja vadītāja Ināra Rumbina stāsta, ka šī ir jau trešā muzeja akreditācija kopš tā dibināšanas un katra no tām ir bijusi izaicinājums. Tomēr muzejs turpina strādāt, vākt un apkopot materiālus par novadu, tā iedzīvotājiem, kā arī aicina interesentus apmeklēt izstādes, pasākumus un izglītojošās programmas.

 

Ik gadu apmeklētājiem tiek piedāvātas apmēram desmit izstādes muzeja telpās Doles Tautas nama ēkā, kā arī vairākas ceļojošās izstādes. 2013. gada laikā muzejs kā dāvinājumu saņēmis vairāk nekā tūkstoš jaunu eksponātu. Šobrīd muzeja krājumā ir gandrīz 12 000 vienību.

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

17.12.2013.

 

  Drukāt