Svētku rūķi ciemojas Sociālās aprūpes centrā

Tuvojoties Ziemassvētku laikam un turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, Jaunatnes iniciatīvu centrs kopā ar Ķekavas vidusskolu arī šogad, 19. decembrī, organizēja svētkus Ķekavas novada Sociālā aprūpes centra iemītniekiem.

 

 

Gatavošanās šogad bija spraiga un rosīga- skolas jaunieši mācījās dzeju, dziesmas un dejas, savukārt Jaunatnes iniciatīvu centra jaunieši jau no novembra beigām strādāja pie lugas par trīs negantiem rūķiem, kuru dēļ šogad Ziemassvētki rūķu ciemā tika sagaidīti bez sniega.

 

Jaunieši ne tikai mācījās tekstu izspēli un mizanscēnas, bet lugai tika gatavotas arī dekorācijas - rūķu mājas, un pašu rokām šūti tērpi gan rūķiem, gan sniega ģimenei un zvaigznītei. Jaunieši bija ļoti satraukti par gaidāmo izrādi, jo lielākā daļa nekad nebija kāpusi uz skatuves, lai uzstātos kā aktieri, taču skatītāju siltie acu skati un smaidi lika saprast, ka viss noritējis godam.

 

Koncerta noslēgumā visi tika aicināti kopā nodziedāt brāļu Ziemeļu dziesmu „Uzsniga sniedziņš balts”, ticot un cerot, ka šie Ziemassvētki mums visiem būs ne tikai priecīgi un sirsnīgi, bet arī sniegoti.

 

Linda Vaškevica

Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs

20.12.2013.

 

  Drukāt