Darbu sāk kultūras centri

Sākot ar 2014. gada 1. janvāri Ķekavas novadā darbu uzsāka trīs neatkarīgi kultūras centri – Baložos, Ķekavā un Daugmalē, kā arī izveidotais Tūrisma koordinācijas centrs.

 

Par centru direktoru iecelšanu amatā Ķekavas novada dome lēma domes ārkārtas sēdē pērnā gada nogalē - 18. decembrī.

 

Par Ķekavas pagasta kultūras centra direktori deputāti iecēla Vēsmu Ozoliņu, bet par Baložu pilsētas kultūras centra direktori - Ilzi Reinholci, nosakot trīs mēnešu pārbaudes laiku. Abas pretendentes kā atbilstošākās uz minētajiem amatiem tika virzītas, pamatojoties uz Ķekavas novada pašvaldības izsludinātā iekšējā personāla atlases konkursa rezultātiem. 

 

Par Daugmales pagasta kultūras centra direktora p.i. tika iecelts līdzšinējais Daugmales pagasta pārvaldnieks Uģis Volosovskis, jo iekšējā personāla atlases konkursā uz šo amatu nebija pieteicies neviens kandidāts.

 

Savukārt par Tūrisma koordinācijas centra direktora p.i. tika iecelts Juris Žilko, kas iekšējā personāla atlases konkursā tika atzīts kā atbilstošākais kandidāts. Centra direktori savu darbu uzsāka ar šī gada 1. janvāri.  

 

Atgādinām, ka, 2013. gadā veicot Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras darbības, dokumentu un finanšu pārbaudi, Ķekavas novada dome atklāja prettiesisku rīcību un pašvaldības naudas nelietderīgu izlietošanu. Ņemot vērā atklātos juridiskos un finansiālos pārkāpumus pērn 27. septembrī Ķekavas novada ārkārtas domes sēdē tika nolemts aģentūru likvidēt, izveidojot atsevišķus kultūras centrus Baložos, Ķekavā, Daugmalē un Tūrisma koordinācijas centru.  

 

Informācija par kultūras un tūrisma norisēm - interneta vietnē www.parkulturu.lv.

 

 

Vineta Bērziņa

02.01.2014.

  Drukāt