Labiekārtots Daugavas - Misas kanāla kreisais krasts

Biedrība „Aktīvai Ķekavai” realizējusi Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu „Brīva piekļūšana Daugavas-Misas kanālam”. Projekts Nr. 12-04-ZL17-Z401103-000002 iesniegts Partnerībā „Daugavkrasts” un īstenots EZF pasākuma "Teritoriju attīstības stratēģiju īstenošana" aktivitātē „Ar zivsaimniecību un tūrismu saistītas maza mēroga infrastruktūras un pakalpojumu attīstība”.

 

 

Projekta kopējās izmaksas 10055,10 Ls, no kuriem 90% sastādīja EZF finansējums un 10% - Ķekavas novada pašvaldība, atbalstot projektu „Kanāla krasta labiekārtošana posmā Dambītis-Zanzibāra „ atklātā NVO projektu konkursā. Projekta ietvaros attīrīts un sakopts Daugavas-Misas kanāls (Ķekavas upes) kreisais krasts ~ 1,4 km garumā posmā no Zanzibāras līdz Dambītim: krasts attīrīts no apauguma un saknēm, atjaunots krasta nogāzes reljefs, iespēju robežās attīrot gultni no niedrēm. Tāpat makšķernieku un laivotāju ērtībām uzstādītas 6 koka laipas. NVO projekta ietvaros arī labiekārtotas pieejas vietas pie ūdens kempinga Zanzibāra teritorijā – uzbērtas smiltis un izvietoti velostatīvi.  

 

Aicinām novada iedzīvotājus izbaudīt jaunās atpūtas iespējas, kā arī ar saudzību izturēties pret labiekārtojuma elementiem. Tāpat aicinām atcerēties, ka iedzīvotājiem ir ne tikai likumā noteiktās tiesības izmantot iespēju brīvi pārvietoties tauvas joslā un piekļūt pie ūdens, bet arī pienākums ar cieņu un sapratni izturēties pret ūdeņu krastā esošajiem privātīpašumiem un to īpašnieku tiesībām.

 

Zane Ešenvalde,

Biedrība „Aktīvai Ķekavai” valdes locekle

07.01.2014.

 

 

  Drukāt