Spēles bez datora sākušās

13.decembrī privātās pamatskolas „Gaismas tilts`97” telpās atklāts brīvā laika pavadīšanas centrs “Saspēle”.

 

Daudzi vidējās un vecākās paaudzes pārstāvji vēl atceras, kā savulaik ģimenē vakaros spēlēja domino, loto, cirku, riču-raču un vēl citas galda spēles.  Un tas nekas, ka parasti uzvarēja tikai viens, toties ikreiz – kāds cits. Varbūt tieši toreiz mācījāmies, ka “Tā ir tikai spēle” un ka “Nākamreiz noteikti veiksies labāk!”.

 

Pagājušā gada martā Ķekavas proaktīvā biedrība piedalījās Ķekavas novada nevalstisko organizāciju projektu atbalsta konkursā un no Ķekavas pašvaldības  saņēma finansējumu  brīvā laika pavadīšanas kluba “Saspēle” izveidei. Telpas centra izveidei  apņēmās nodrošināt privātā pamatskola „Gaismas tilts `97”.  Ķekavas novadā ir pietiekami iespēju pavadīt brīvo laiku atsevišķām iedzīvotāju vai interešu grupām, tomēr trūkst vietas, kur atpūsties kopīgi visai ģimenei. Projekta mērķis bija iegādāties vairākas galda un sporta spēles, kuras būtu piemērotas dažādu vecumu cilvēkiem un ļautu aktīvi pavadīt laiku, kā arī atrast jaunus draugus, jo galda spēles galvenokārt var spēlēt nevis viens, bet gan vismaz divatā vai trijatā. Ne jau velti klubam dots nosaukums „Saspēle".

 

Kluba atklāšanas pasākumam izvēlējāmies devīzi „Spēles bez datora”, lai mudinātu ķekaviešus – un it īpaši jauniešus – savu brīvos brīžus pavadīt nevis vienatnē un pie datorekrāna, kā pēdējā laikā ierasts, bet gan iet laukā no mājas.

 

 

Un tā 13.decembrī privātās pamatskolas „Gaismas tilts`97” nelielajā zālītē dūc kā bišu stropā. Bērni ir sajūsmā, jo tik daudz dažādu spēļu vienuviet līdz šim viņi nav redzējuši. Divi aizrautīgi nodarbojas ar galda futbolu, citi jau spēlē šahu un dambreti, vēl kāds apgūst SCRABBLE, bet divi iemēģina galda tenisa raketes pie jaunā galda. Lai iemācītos kādu spēli vai to uzspēlētu, dažbrīd talkā jānāk arī mammai vai tētim, vai arī skolotājai. Bet jautrības un prieka netrūkst. Taujāti, vai un kā patīk, atbilde skan: “Vareni!” Brīvā laika pavadīšanas centrs “Saspēle” tiek atklāts.

 

Šādas spēļu pēcpusdienas var rīkot arī turpmāk – gan individuāli, gan kolektīvi, tikai iepriekš jāpiesakās.

 

 

Biedrība iecerējusi turpmāk rīkot arī radošās darbnīcas un latviešu gadskārtu svētku svinēšanas pasākumus, lai, sadarbojoties dažādām paaudzēm, smeļoties un pilnveidojot jaunas zināšanas, rastos iespējas īstenot savas idejas un aktīvi, jauki un lietderīgi pavadītu brīvos brīžus.

 

 

Varbūt Tev ir vēlēšanās uzspēlēt galda tenisu vai kādu citu galda spēli, bet nav partnera? Iespējams, ka Tev ir zināšanas vai prasmes, kuras Tu labprāt iemācītu vēl kādam? Bet varbūt Tu vēlētos piedalītos kādas ballītes sarīkošanā? Vai arī dažreiz šeit Ķekavā vakaros vai nedēļas nogalē jūties mazliet vientuļi un gluži vienkārši gribi ar kādu parunāties, iedzert tēju? Ķekavas proaktīvā biedrība aicina uz sadarbību ikvienu Ķekavas novada iedzīvotāju jebkurā vecumā, ikvienu individuāli vai ar ģimeni nākt pie mums ar savām idejām, kā saturīgi un lietderīgi pavadīt brīvo laiku, mācoties, sportojot, dancojot, dziedot un kontaktējoties savā starpā. Jo īstenībā mēs nemaz nezinām, cik daudz mums līdzās ir jauku, gudru, sirsnīgu, interesantu un atsaucīgu cilvēku.

           

Pieteikties uz spēļu vakariem var privātā pamatslolā „Gaismas Tilts 97”.

Adrese: Nākotnes iela 3, Ķekava, Ķekavas pagasts, Ķekavas novads, LV2123; tālrunis: 67937884; e-pasts: gt97@gt97.lv

 

 

Biedrība “Ķekavas proaktīvā biedrība”

09.01.2014.

  Drukāt