Mediācija kā alternatīva konfliktu risināšanai

 10.janvārī Ķekavas novada Sociālā dienesta telpās uz diskusiju par mediācijas kā alternatīvas konfliktu risināšanas metodes pakalpojumu piedāvāšanas iespējām Ķekavas novadā tikās biedrības „Mediācija un ADR” pārstāves un Ķekavas novada Sociālā dienesta, Sociālās aprūpes centra, Bāriņtiesas un Attīstības daļas speciālisti.

 

Biedrība „Mediācija un ADR”, kuras mērķis ir popularizēt meditāciju kā veidu miermīlīgai konfliktu risināšanai, gatavo projekta pieteikumu Sabiedrības integrācijas fonda izsludinātā konkursā, kurā plānots veidot partnerību ar divām Pierīgas pašvaldībām. Kā otrs iespējamais sadarbības partneris tika minēts Salaspils novads.

 

Sanākušie Ķekavas novada speciālisti bija vienisprātis – mediators jeb neatkarīgs starpnieks konfliktsituāciju risināšanai būtu liels ieguvums dažādu domstarpību gadījumos. Konflikti ir sociālo darbinieku un Bāriņtiesas ikdienas darba sastāvdaļa. Nereti ļoti smagas sekas rodas gadījumos, ja cilvēki nespēj savstarpēji vienoties, runāt. Mediators, neko nezinot par cilvēkiem un viņu dzīvi, var palīdzēt izrunāties un saprast problēmas cēloņus.

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

10.01.2014.

  Drukāt