Veselā miesā vesels gars

Ķekavas kultūras nama tautu deju ansamblis (TDA) „Zīle” 11.janvārī ar vērienīgu koncertu „Veselā miesā vesels gars” atklāja 2014.gada kultūras pasākumu jauno sezonu Ķekavā.

 

Koncertā deju grīdu ieskandināja teju 200 dejotāji no dažādiem kolektīviem kā „Bitīte”, „Dardedze”, „Uguntiņa”, „Ūsiņš” un „Zīle”. Atraktīvie TDA „Zīles” vadītāji Vita un Artis iejutās olimpisko tiesnešu lomā, kuri koncerta starplaikā citu kolektīvu vadītājus „izaicināja” uz dueli dažādos sporta veidos, tādējādi pārbaudot katra deju drauga sagatavotību Soču olimpiskajām spēlēm.

 

TDA Zīle vadītāja Vita: „Tā kā 2014.gads ir olimpiskais gads, koncerta tēmas izvēle bija skaidra uzreiz. Mūsu kolektīvam ir ļoti svarīgi, lai koncerts būtu ar stāstu. Koncerta plānošanā un gatavošanā piedalījās visa Zīles komanda- scenārijs, tērpi, reklāma, visi bija iesaistīti koncerta tapšanā, ko šodien atzinīgi novērtēja gan skatītāji, gan dalībnieki.”

 

Tautu dejas un olimpiāde pirmajā mirklī var šķist divas nesavienojamas tēmas, bet TDA „Zīle” repetitors Artis Puriņš stāsta: „Tautiskās dejas un olimpiāde ir gandrīz viens un tas pats, jo mērķis abām kustībām ir vienāds- tie ir veseli, skaisti, laimīgi un moži cilvēki. Lai gūtu uzvaru un spētu ilgi strādāt, un koncentrēties, ir jābūt veselai miesai. Arī tautas dejās ir jābūt ļoti trenētam un papildus vēl ļoti radošam cilvēkam. Līdzīgi kā tautas dejās arī olimpiādē visi kari un ķīviņi tiek aizmirsti, sanāk visi ar kopīgu mērķi un sajūtām. Arī šajā koncertā sanāca visi, kas savā starpā varbūt nav lieli draugi ikdienā, bet tiekoties šādā koncertā visi ir priecīgi, draudzīgi, saliedēti un laimīgi. Veselā miesā, vesels gars!”

 

Pēc pasākuma liela pacilātība un saviļņojums bija jūtams gan no dejotājiem, gan skatītājiem. TDA Zīles dejotājs Dīvs Reiznieks dalās savos iespaidos par koncertu: „Šodien es sajutos kā tādā deju svētku „āfterpārtijā”, jo kopš deju svētkiem šajā vasarā, kas ir dejotāju piecgades lielākais notikumus un mana mūža lielais notikums, nekas tik liels Ķekavā vēl nebija bijis. Lai kur tu pagrieztos, visur ir dejotāji, viss čum un mudž, te bija 7 deju kolektīvi, tie ir aptuveni 200 dejotāji un tā jau ir deju svētku sajūta.”

 

Visa lielā Zīles saime un Ķekavas kultūras nama kolektīvs aicina arī turpmāk apmeklēt Ķekavas novada kultūras pasākumus un sekot aktualitātēm www.parkulturu.lv mājas lapā.

 

Foto no pasākuma skatīt šeit

 

Sabiedrisko attiecību

un konsultatīvā atbalsta daļa

13.01.2014.

  Drukāt