Starptautisks projekts „Party Code” Rāmavā

 

No 6. līdz 13. janvārim Depkina muižā, Rāmavā norisinājās starptautisks projekts „Party Code”, kuru finansē Eiropas Savienības programma „Jaunatne darbībā” (Youth In Action). Tajā dažādu valstu jaunieši diskutēja par tēmu „ballītes pievienotā vērtība”.

 

Šī projekta mērķis bija mudināt jaunus cilvēkus domāt par citādu veidu, kā izklaidēties un pavadīt laiku kopā ar vienaudžiem, nelietojot kaitīgas un apreibinošas vielas, tā vietā radoši izpaužoties, spēlējot spēles, uzvedot iestudējumus un mācoties citas valodas.

 

Nedēļas gaitā dalībnieki ik rītu pulcējās muižas konferenču zālē, lai kopīgi meklētu kopsaucēju - kas tad īsti ir „ballīte ar pievienoto vērtību”, diskutēja arī par šā brīža aktualitātēm jauniešu vidū, prezentēja savas valsts izklaidēšanās ieradumus, strādāja grupās un centās panākt vienprātību.

 

Projekta noslēgumā ar profesionāla pasākuma organizatora Toma Liepājnieka palīdzību tika īstenota simulācija, kur jaunieši izklaidējās, paši darbojoties, uzstājoties, dziedot un prezentējot savas aktierprasmes.

 

Projektā piedalījās dalībnieki no Grieķijas,Turcijas, Itālijas, Portugāles un Latvijas.

Eleonora Matule

20.01.2014.

  Drukāt