Barikāžu atceres laiks- atmiņas negaist- tās atdzimst

 Atmiņas ir mūsu nākotnes pamats, jo vēsture pulsē ikvienā no mums, mūsu līdzcilvēkos, lietās un vietās. Tieši tādēļ ir tik svarīgi stāstīt mūsu bērniem par laiku, kad mūsu tēvi un mātes, brāļi un māsas, vecmāmiņas u vectētiņi ar kailām rokām nosargāja mūsu Latvijas tīro un balto neatkarību. Un svarīgi ir ne tikai stāstīt, tikpat svarīgi ir pierakstīt un atstāt šīs atmiņas nākotnes bērniem. Un tieši par šo darbu - atmiņu stāstu dokumentēšanu - vēlamies sveikt literāro darbu konkursa „Manas ģimenes barikāžu laika atmiņas” laureātes, Ķekavas vidusskolas 12. klases skolnieces Lindu Skuju un Danielu Postinkovu .

 

Atmiņas par vēsturi var pārtapt arī mākslā, kas jaunajai paaudzei veido priekšstatu par mūsu tautas piedzīvoto un laikam līdzi nesto. Jaunatnes iniciatīvu centrs ar milzu prieku un sajūsmu izsaka vissirsnīgāko paldies visām Ķekavas novada skolām, kuras iesaistījās vides objektu gatavošanā un dekorēšanā, pieminot Barikāžu laiku. Paldies Ķekavas vidusskolai, Ķekavas vidusskolas sākumskolai, privātajai pamatskolai „Gaismas tilts 97”, Daugmales pamatskolai, Pļavniekkalna  sākumskolai un Baložu vidusskolai.

 

Tāpat Jaunatnes iniciatīvu centra komanda un Baložu pilsētas jauniešu padome vēlas pateikties ikvienam, kurš iesaistījās un palīdzēja Barikāžu atceres pasākuma organizēšanā pie Baložu pilsētas pārvaldes. Sirsnīgu paldies sakām Ķekavas novada domes deputātei Ievai Arntei, Baložu pilsētas pārvaldniekam Laurim Bergmanim, Baložu pilsētas kultūras nama komandai, Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļai un Ķekavas kultūras nama pārstāvim Dainim Auziņam.

 

Tas bija TAS laiks, kāda, mēs ceram, nekad vairs nebūs. Ne tāpēc, ka negribētu, lai mūsu tauta būtu tikpat vienota, kā toreiz, bet tāpēc, ka nevēlamies, lai ikvienam no mums būtu jāpiedzīvo tās šausmas, izmisums un bailes, kas tika piedzīvotas 1991. gada janvāra notikumos. Turēsim siltā atmiņā laiku, kas veda mūs ceļā uz brīvu Latviju. Un turēsim siltā piemiņā arī tos, kuri atdevuši savu dzīvību mūsu Latvijas dēļ.

 

Linda Vaškevica

Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs

23.01.2014.

 

  Drukāt