Ķekavas un Ikšķiles novadu mēri diskutē par sadarbību vides jomā

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks un Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš 24. janvārī darba vizītē apmeklēja Ikšķiles novadu.

 

Tiekoties ar Ikšķiles novada domes priekšsēdētāju Induli Trapiņu un pašvaldības izpilddirektoru Guntaru Kurmi, tika apspriesta pašvaldību vienotā pozīcija jautājumā par ūdens līmeņa pazemināšanu Rīgas HES ūdenskrātuvēs.

 

Abu pašvaldību vadītāji bija vienisprātis, ka nepieciešams sagatavot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai vēstuli no šajā jautājumā iesaistītajām pašvaldībām ar lūgumu ūdens līmeņa pazemināšanas laiku noteikt uz vēlāku laiku – no plānotā 1. augusta uz 15. augustu. Šāds solis tiek sperts iedzīvotāju un vietējo uzņēmēju aizstāvības nolūkos, lai novadniekiem pagarinātu vasaras peldsezonu un atpūtas iespējas, pie Daugavas esošajiem viesu namiem – nodrošinātu viesu namu veiksmīgu darbību u.c. Šādam viedoklim piekrīt arī Ķeguma, Ogres un Salaspils novada pašvaldības.

 

Tikšanās ietvaros Ikšķiles novada pašvaldības izpilddirektors viesus iepazīstināja ar Ikšķilē notiekošajiem būvniecības darbiem, izveidotajiem sporta aktivitāšu laukumiem un pērn izveidoto laivu piestātni Daugavā, kuru nākotnē, iespējams, varētu izmantot arī Reģionālās pašvaldības policijas ūdens patruļa.

 

Tāpat Ķekavas novada domes priekšsēdētājs apmeklēja Reģionālās pašvaldības policijas Ikšķiles nodaļas telpas un iepazinās ar pašvaldības policistu darbu. Ikšķiles novadā sabiedrisko kārtību nodrošina Ķekavas novada iestāde „Reģionālā pašvaldības policija”, balstoties uz noslēgto deleģēšanas līgumu starp abiem novadiem. 

 

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

24.01.2013.

  Drukāt