Sešas pašvaldības tūrisma izstādē „Balttour 2014” pirmoreiz startēja kā „Daugavas lejtece”

No 7. līdz 9. februārim Ķekavas, Salaspils, Stopiņu, Baldones, Ikšķiles un Ogres novadi starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2014” pirmo reizi bija sastopami vienotā stendā „Daugavas lejtece”.

 

Stendā  varēja aplūkot  jaunās Daugavas lejteces tūrisma reģiona kartes, kurās apkopoti interesantākie apskates objekti, naktsmītnes un ēdināšanas uzņēmumi ikvienā novadā. Katrs novads piedāvās arī savus jaunākos tūrisma informācijas materiālus.

 

Visas trīs dienas Daugavas lejteces stendā apmeklētāji  piedalījās spēlē un, izpildot visus uzdevumus, ieguva dažādas vērtīgas balvas  un izveidoja sev personificētas nozīmītes.

 

Katru dienu stendā viesojās arī novadu uzņēmēji, kas iepazīstināja ar savu piedāvājumu un aicināja apmeklētājus iesaistīties dažādās aktivitātēs. Piektdien, 7. februārī, interesentiem bija iespēja piedalīties Ķeipenes piparkūku apgleznošanā un uzzināt vairāk par zirgu izjādēm Ikšķiles novadā, savukārt sestdien stendā darbojās Salaspils Nacionālā botāniskā dārza pārstāvji un ap pusdienu laiku - krodziņš „Nēģis”. Vēl sestdien notika Mercendarbes muižas svētku tortes degustēšana, kuras garnēšanā varēja piedalīties visi klātesošie. Svētdien apmeklētāji varēja tuvāk iepazīties ar loka šaušanu, bet drosmīgākie - izmēģināt Daugavas muzeja „zvejošanas spēli”, kurā uzvarētāji iegūva arī balvas.

 

Uz Lielās skatuves bija redzami novadu amatiermākslas pārstāvji. Piektdien uzstājās soliste Alise Sedola no Ogres novada un Ogres tehnikuma ansamblis. Tehnikuma audzēkņi piedāvāja defilē skati, kurā tika demonstrēti tērpi ar stilizētiem latviešu ornamentiem. Stopiņu novada vidējās paaudzes deju kolektīvs „Stopiņš” sestdien deju programmā izdejoja četras dejas, bet Ogres novada grupa „B optimist” priecēja klausītājus ar savu repertuāru, bet Ikšķiles novadu pārstāvēja vokālais ansamblis „Grams”. Pēdējā izstādes dienā ar pusstundu garu programmu uzstājās Ķekavas novada deju kolektīvi „Katlakalns” un „Savieši”, bet no Ikšķiles novada sieviešu vokālais ansamblis „Nona” izdziedāja sava repertuāra dziesmas.

 

 

Vairāk par starptautisko tūrisma izstādi „Balttour 2014” var uzzināt: www.balttour.lv.

 

 


Agrita Grīnberga

05.02.2014.

  Drukāt