Uz aizsalušām ūdenskrātuvēm vizināties ar auto AIZLIEGTS!

Reģionālā pašvaldības policija (RPP) februāra pirmajā nedēļā konstatējusi četrus gadījumus, kad asu izjūtu cienītāji savos spēkratos vizinājušies pa novada aizsalušajām ūdenstilpnēm. Ķekavas novada saistošie noteikumi nosaka, ka uzbraukt ar mehānisko transporta līdzekli uz ledus ir aizliegts un šo noteikumu pārkāpšanas gadījumā var tikt piemērots sods līdz 142 eiro.

 

Pārgalvju iecienītākās vietas Ķekavas novadā ir Titurgas ezers un Daugava. Pat, ja bijis ilgstošs aukstums un ledus kārta varētu šķist pietiekami bieza, tā tomēr nav vienmērīga. Sevišķi bīstamas ir tekoša ūdens krātuves, kurās mēdz būt straumes radīti izskalojumi, ieplūst notekūdeņi, veidojas plaisas.

 

Skaidrs, ka ne visiem cilvēkiem normālos apstākļos adrenalīns izstrādājas pietiekamā daudzumā un šī hormona trūkumu organismā var kompensēt, mākslīgi radot ekstrēmas situācijas. Taču diemžēl autobraucēji, kas iecienījuši minēto izklaides veidu, rīkojas pārāk bezatbildīgi un neņem vērā iespējamos riskus. No ledū ielūzušas automašīnas praktiski nav iespējams izkļūt. Turklāt nereti drosminieku pavada arī pasažieri, līdz ar to transporta līdzekļa vadītājs riskē ne vien ar savu, bet arī ar līdzbraucēju dzīvībām.

 

Šobrīd ledus biezums ūdenstilpnēs kļuvis bīstams ne vien transporta līdzekļiem, bet pat zemledus makšķerniekiem. Citās pašvaldībās, piemēram, Rīgā un Jūrmalā jau izstrādāti noteikumi, kas nosaka periodus, kuros atrasties uz ledus ir aizliegts. Sekojot kolēģu piemēram, RPP darbinieki rekomendē iedzīvotājiem nepazaudēt veselo saprātu un apzināties pasākuma bīstamību.

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

11.02.2014.

  Drukāt