„Ēnu diena 2014” Ķekavas novada pašvaldībā

12. februārī visā Latvijā aizvadīta oficiālā Ēnu diena, kad skolēni izvēlas kādas profesijas pārstāvi, kam sekot, lai iepazītu viņa ikdienas pienākumus. Arī Ķekavas novada domes un pašvaldības pārstāvji dalījās savā ikdienā ar Ķekavas novada skolu jauniešiem.

 

Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Valtu Variku pavadīja trīs „ēnas” – Baložu vidusskolas skolniece Ieva Līga un divi puiši no Ķekavas vidusskolas – Ingus un Kristaps. Viņiem bija iespēja iepazīties un noskaidrot sev interesējošās lietas par domes vadītāja darbu, kā arī piedalīties Attīstības komitejas sēdē.

 

Attīstības daļas vadītāju Māri Ozoliņu pavadīja Rīgas 3. ģimnāzijas skolniece Elvita. Savukārt jaunatnes lietu speciālisti Santu Auziņu – Stuceri „ēnoja” Ķekavas vidusskolas skolniece Ketija Karlīna.

 

Ēnu dienas turpinājumā pēc nedēļas tiek plānota arī domes priekšsēdētāja ikceturkšņa tikšanās ar novada jauniešu konsultatīvo padomi, kurā darbojas pārstāvji no novada skolu padomēm, kā arī Ķekavas novada jauniešu padomes un Baložu pilsētas jauniešu padomes. Iecerēts rīkot improvizētu domes sēdi, kuru vadīs priekšsēdētājs V.Variks, bet 16 skolēni iejutīsies deputātu lomā.

 

Ķekavas novada jaunieši ir tie, kas var līdzdarboties un ietekmēt procesus novadā, daloties ar savām idejām un pastāstot par vajadzībām. Tādēļ jaunieši ir aicināti jau iepriekš sagatavot jautājumus, lai gaidāmā sēde būtu iespējami produktīva.


Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

13.02.2014.

 

 

 

  Drukāt