Domes deputāti tiekas ar iedzīvotājiem Katlakalnā

17. februārī Katlakalna Tautas namā norisinājās Ķekavas novada domes deputātu, pašvaldības darbinieku un iedzīvotāju tikšanās, kuras laikā tika pārrunātas aktualitātes novadā un jautājumi, kas satrauc tieši konkrētās teritorijas iedzīvotājus. Pasākumu apmeklēja ap 30 Katlakalna iedzīvotāji, kuri aktīvi iesaistījās diskusijās, uzdeva jautājumus un informēja par aktuālajām problēmām.

 

Diskusijas ievadā Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks iepazīstināja klātesošos ar novada budžetu 2014. gadam, vēršot uzmanību uz nozīmīgākajiem plānotajiem izdevumiem un akcentējot prioritātes kā novadā kopumā, tā arī tieši Katlakalna iedzīvotājiem būtiskos jautājumos.

 

Viena no tēmām, kas interesē daudzām Katlakalnā dzīvojošajām ģimenēm, skar Pļavniekkalna sākumskolas nākotni – vai arī turpmāk tiks saglabāta iespēja mācīties arī 5. un 6. klašu skolēniem. Skaidrs ir viens – pieaugot Ķekavas novada apdzīvotībai, Pļavniekkalna sākumskolā var palikt par šauru. Pašlaik tiek izvērtēti dažādi iespējamie attīstības scenāriji.

 

Katlakalna iedzīvotājus šobrīd visvairāk satrauc jautājumi, kas skar teritorijas labiekārtošanu un uzturēšanu. Kā viena no vissāpīgākajām problēmām tika minēta Pļavniekkalna ielas ietve, precīzāk, tās trūkums pilnā garumā. Visi klātesošie bija vienisprātis - ietve ir nepieciešama, taču - vai visā ielas garumā un vai tā ir prioritāte, ja salīdzina ar sarežģījumiem citās ielās. Taču visi šie jautājumi tiek risināti un vienīgi no finansējuma ir atkarīgs, cik ilgā laikā būs redzams rezultāts.

 

Otrs diskutablais jautājums ir par to, vai Pļavniekkalna ielā jāsaglabā ātruma ierobežojums 30 km/h vai tomēr jāatgriežas pie „Dzīvojamās zonas” un visiem ar to saistītajiem ierobežojumiem. Jāpiemin, ka vēl nesen iedzīvotāji atbalstīja ieceri aizstāt „Dzīvojamo zonu” ar „30”. Taču šobrīd viedokļi atšķiras.

 

Tāpat Katlakalns nesen piedzīvojis vērienīgus būvdarbus saistībā ar kanalizācijas sistēmas izbūvi, līdz ar to daudzās ielās ir segumu nav izdevies atjaunot nepieciešamajā apmērā un kvalitātē. Kā skaidroja attiecīgo jomu speciālisti, ceļu un ielu sakārtošana Katlakalnā ir un būs pašvaldības prioritāšu saraksta augšgalā, tomēr ierobežotu līdzekļu dēļ nav iespējams visu paveikt uzreiz. Pavasarī plānots apsekot visas Katlakalna ielas, lai izvērtētu šā brīža prioritātes.

 

Ļoti aktuāls jautājums Katlakalna iedzīvotājiem ir gruntsūdeņu un notekūdeņu novadīšana līdz Daugavai. Tas saistīts ar novecojušu meliorācijas sistēmu un haotiski veiktu apbūvi, kas liedz piekļuvi notekgrāvjiem, lai tos attīrītu un likvidētu šķēršļus ūdens novadīšanai. Visā Katlakalna teritorijā pļavas mijas ar mazstāvu apbūvi, nenopļautas teritorijas – ar iekoptiem pagalmiem. Visi šie jautājumi satrauc Katlakalna iedzīvotājus, un tas ir dabiski, jo tā ir viņu dzīves vide. Arī Ķekavas novada pašvaldība strādā un meklē labākos risinājumus, lai esošo finanšu resursu ietvaros sasniegtu maksimālo iespējamo rezultātu.

 

Nākamās tikšanās reizes notiks plkst. 19.30:

 

20. februārī Ķekavas kultūras namā;

 

24. februārī  Baložu kultūras namā;

 

27. februārī Daugmales multifunkcionālajā centrā.

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

18.02.2014.

 

  Drukāt