Jaunieši iejutās deputātu lomā

Ēnu dienas ietvaros Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Jaunatnes iniciatīvu centru 21. februārī rīkoja improvizēto Ķekavas novada domes sēdi, kurā deputātu lomās iejutās skolēnu un jauniešu padomju pārstāvji.

 

Jāatzīst, ka jaunieši uz domes sēdi ierādās sagatavojušies un ar lielu atbildības sajūtu. Par to liecināja konstruktīvas diskusijas katrā jautājumā un lēmumu pieņemšanas brīžos. Jauniešu domes deputāti pārrunāja lēmumus gan savstarpēji, gan arī ar pieaicinātajiem ekspertiem, bet  sēdi vadīja Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks.

 

Idejas mērķis ir veidot jauniešiem izpratni par domes sēdes procesu un lēmumu pieņemšanas gaitu, kā arī veicināt jauniešu argumentēšanas spējas.

 

Šo domes sēdi, kā ierasti, ikviens interesents varēja vērot tiešraidē interneta vietnē www.kekavasnovads.lv. Tās norise bija pielāgota pēc iespējas tuvāk reālajai situācijai – jaunieši domes sēdē izmantoja dokumentu vadības sistēmu Namejs, ar kuras palīdzību varēja aplūkot sēdē izskatāmos jautājumus, elektroniski iesniegt priekšlikumus un balsot par lēmumprojektiem.

 

Improvizētās domes sēdes darba kārtības jautājumi tika veidoti atbilstoši jauniešu šī brīža aktualitātēm un interesēm. Sākumā tika risināti attīstības jautājumi, piemēram, par jauniešu centru Ķekavā, par pulcēšanās vietu izveidi Daugmalē un Baložos, kā arī par veloceliņa ierīkošanu un Gaismas ielas rekonstrukciju. Visaktuālākie bija saimniecisko lietu jautājumi, kuros, galvenokārt,  ietilpa vides labiekārtošana darbi - skeitparka uzturēšana. 

 

Ķekavas novada jaunieši ir tie, kas veidos Ķekavas nākotni. Šī bija lieliska iespēja palūkoties un gūt neatsveramu pieredzi savā nākotnes profesijā vai vienkārši uzzināt, kā tiek pieņemti lēmumi Ķekavas novada domē.  

 

Lai gan oficiāli Latvijā Ēnu diena tika izsludināta 12. februārī, kad jaunieši ēnoja Ķekavas novada domes priekšsēdētāju un vairākus pašvaldības speciālistus, arī šonedēļ skolēnu projektu nedēļas ietvaros ir vērojama jauniešu interese  par „ēnošanu”.

 

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

21.02.2013.

 

 

  Drukāt