Daugmalē notiks pirmais Ekoskolu ziemas forums

No 21. līdz 23. februārim Vides izglītības fonds sadarbībā ar Daugmales pamatskolu un Ķekavas novada  pašvaldību rīko pirmo Ekoskolu ziemas forumu, kas vienuviet pulcēs ap 200 dalībniekus, skolotājus un skolēnus, no vairāk nekā 40 dažādām Latvijas izglītības iestādēm.

 

Foruma mērķis ir radīt izpratni par Ekoskolu programmu un iespējām, kā labas idejas ieviest praksē kā ikdienišķus paradumus. Ekoskolu forums sniedz iespēju iepazīties ar domubiedriem, gūt jaunas zināšanas, daloties pieredzē, kā arī rast papildus motivāciju un iedvesmu arī turpmāk dzīvot videi draudzīgi gan savā ekoskolā, gan ģimenē.

 

Ziemas forumā tiks pārrunāti jautājumi par atbildīga un ilgtspējīga patēriņa veicināšanu. Būs skatāmas īsfilmas un jauniešu sagatavotās prezentācijas par videi draudzīgu rīcību skolās.

 

Pēc divu dienu darba lekcijās un radošajās darbnīcās dalībnieki sagatavos prezentācijas, video, aktivitāšu plānus, lai par forumā redzēto un dzirdēto tālāk vēstītu sabiedrībai.

 

Foruma noslēgumā dalībniekiem būs iespēja pārbaudīt gūtās zināšanas Ekoskolu olimpiādē un parādīt spēkus Ekoskolu Olimpiskajās spēlēs. Taču vakarā dalībniekus izklaidēs improvizācijas teātris „Improzoo.lv”.

 

Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kurš Latvijā darbojas jau desmit gadus un ir ieviests ap 170 izglītības iestādēs, tajā skaitā arī Daugmales pamatskolā. Vairāk par Ekoskolu programmu lasiet interneta vietnē www.videsfonds.lv.

 

Ķekavas novada pašvaldības

Izglītības daļa

20.02.2014.

  Drukāt