Domes deputāti tiekas ar iedzīvotājiem Ķekavā

20. februārī Ķekavas kultūras nama lielajā zālē norisinājās Ķekavas novada domes deputātu, pašvaldības speciālistu un iedzīvotāju tikšanās. Tās laikā tika pārrunātas nesen pieņemtā budžeta 2014. gadam galvenās sadaļas, novada prioritātes, kā arī tieši Ķekavas iedzīvotājiem aktuālie jautājumi. Pasākums pulcēja ap 30 Ķekavas iedzīvotāju, kas aktīvi piedalījās diskusijās, uzdeva sev neskaidros jautājumus speciālistiem un informēja par problēmām, ar kurām saskaras ikdienā.

 

Tikšanās ievadā Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks iepazīstināja klātesošos ar janvāra beigās pieņemto novada budžetu 2014. gadam, akcentējot svarīgākos ieplānotos darbus kā novadā kopumā, tā arī konkrēti Ķekavas teritorijā.

 

Iedzīvotājiem būtiskākie jautājumi saistīti ar vides un ielu sakārtošanu. Viens no objektiem , kas tika akcentēts, ir Daugavas iela Vimbukrogā, kur iedzīvotāji vēlas ietvi. Tāpat šajā teritorijā iedzīvotājiem vajadzīga gājēju pāreja pāri autoceļam A7. Iedzīvotājiem interesē, kad Rīgas ielas posmā no Doles Tautas nama līdz lielveikalam Maxima tiks izbūvēta ietve un uzstādīti gaismas objekti, lai arī gājēji varētu droši pārvietoties. Aktuāls ir arī Pliederu ielas ietves projekts. Visi šie jautājumi ir pašvaldības speciālistu dienas kārtībā, tiek meklētas iespējas esošo finanšu līdzekļu ietvaros izdarīt maksimālo.

 

Viens no Ķekavā plānotajiem šī gada darbiem ir tiltiņš pār Ķekavas upi starp daudzdzīvokļu namiem Nākotnes ielā 36/14 un Gaismas ielā 19, k.10. Šim tiltam var piekļūt pa ielu starp "10. māju" un Ķekavas upi, kur nepieciešama arī upes krasta stiprināšana un jārisina lietus ūdens novadīšanas problēma. Diskusijas raisīja plānoto darbu kārtība, kā arī jautājums, vai tiltu atvērt transportam vai tomēr nē.

 

Izskanēja arī vairāki jautājumi, kas skar Reģionālās pašvaldības policijas ikdienas darbu. Iedzīvotājus satrauc nesakoptas teritorijas, klaiņojoši dzīvnieki, policijas dežūrgrafiki.

 

Vairāki jautājumi, kas saistīti komunālajiem maksājumiem, ūdenssaimniecības projektiem, ielu stāvokli pēc to izbūves, atkritumu apsaimniekošanu, tika uzdoti SIA „Ķekavas nami” pārstāvjiem.

 

Jāteic, ka iedzīvotāji ne tikai uzdeva jautājumus un stāstīja par savām ikdienas rūpēm, bet daudzās jomās izteica vērtīgus ierosinājumus tālākai novada attīstībai. Ar tikšanās laikā izskanējušajiem jautājumiem un atbildēm varēs iepazīties laikraksta „Ķekavas novads” marta numurā.

 

Sabiedrisko attiecību un 

konsultatīvā atbalsta daļa

21.02.2014.

 

  Drukāt