Daugmalē atklāts pirmais Eko skolu ziemas forums

21.februārī tika atklāts pirmais Eko skolu ziemas forums, kas norisinājās Daugmales multifunkcionālajā centrā. Forumu rīko Vides izglītības fonds sadarbībā ar Daugmales pamatskolu un Ķekavas novada pašvaldību. Tas norisināsies 3 dienas no 21.-23.februārim. Forumā tiks aplūkoti atbildīga un ilgtspējīga patēriņa temati.

 

Daugmales pamatskolas direktors Andris Ceļmalnieks stāsta, ka Daugmales pamatskola Eko kustībā ir kopš 2008.gada. Intensīva darba un pieredzes gūšanas rezultātā, 2009.gadā Daugmales pamatskola saņēma sertifikātu, kas deva zaļo gaismu attīstībai un izaugsmei. Šī ir lieliska iespēja popularizēt Daugmali, tās resursus un iespējas, tieši tāpēc tiek organizēts forums pie mums Daugmalē. Inovācijas un jaunas idejas dzimst tad, kad līdzīgi domājoši cilvēki sanāk kopā un dalās ar viedokļiem, pieredzi un taktiskiem rīcības plāniem par tālāku attīstību.

 

„Eko skola” vadītājs Daniels Trukšāns kā vienu no galvenajiem foruma mērķiem uzsver apmaiņu un pieredzes gūšanu, lai izglītotu un iedvesmotu dzīvot videi draudzīgi. Daugmale ir viens no labajiem piemēriem- pie skolas plīvo „zaļais” karogs, kas liecina, ka tā ir starptautiska Eko skola - par īpašiem panākumiem ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā. Ziemas forumā tiks aplūkoti atbildīga un ilgtspējīga patēriņa temati - jauniešiem būs iespēja apmeklēt dažādas lekcijas, piedalīties radošajās darbnīcās, kur veidos video, tematiskās spēles, foto prezentācijas un praktizēs dažādas aktivitātes dabā.

 

Eko skolu forums ir veiksmīgs piemērs ikvienam, kā pilnveidot sevi ar sportiskām aktivitātēm, veselīgu uzturu un kā radīt ekoloģiski draudzīgu vidi ap sevi.

 

Alise Patmalniece

22.02.2014.

 

  Drukāt