Domes deputāti tiekas ar iedzīvotājiem Baložos

24. februārī Baložu kultūras namā norisinājās Ķekavas novada domes deputātu, pašvaldības darbinieku un iedzīvotāju tikšanās, kuras laikā tika pārrunātas aktualitātes novadā un jautājumi, kas satrauc tieši konkrētās teritorijas iedzīvotājus. Pasākumu apmeklēja ap 40 Baložu pilsētas iedzīvotāji, kuri aktīvi iesaistījās diskusijās, uzdeva jautājumus un informēja par aktuālajām problēmām.

 

Diskusijas ievadā Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks iepazīstināja klātesošos ar novada budžetu 2014. gadam, vēršot uzmanību uz nozīmīgākajiem plānotajiem izdevumiem un akcentējot prioritātes kā novadā kopumā, tā arī tieši Baložu pilsētas iedzīvotājiem būtiskos jautājumos.

 

Vairums jautājumu, kas interesē lielāko daļu baložnieku, ir saistīti ar SIA „Baložu komunālā saimniecība” darbību. Ļoti samilzusi ir atkritumu apsaimniekošanas problēma – daudzdzīvokļu namu atkritumu savākšanas laukumus uz iedzīvotāju rēķina izmanto privātmāju iedzīvotāji, izmetot sadzīves un arī lielgabarīta atkritumus, šis jautājums ir kā SIA „Baložu komunālā saimniecība”, tā arī pašvaldības speciālistu dienas kārtībā, taču to ilgtermiņā iespējams atrisināt tikai, veicot rūpīgu situācijas izpēti un ieviešot kompleksu risinājumu.

 

Baložu iedzīvotājus satrauc daudzi ar apkārtējo vidi saistīti jautājumi - ielas pēc ūdenssaimniecības un kanalizācijas izbūves projekta realizācijas nav atjaunotas iepriekšējā stāvoklī, daudzviet nepieciešama ielu asfaltēšana, papildus apgaismojuma uzstādīšana, kāpņutelpu remonts, notekgrāvju tīrīšana u.c.

 

Arī baložnieki, gluži kā ikviens novada iedzīvotājs, vēlas dzīvot skaistā, sakoptā un drošā vidē. Ir uzsākti, pašlaik norit un tiek plānoti darbi, lai to nodrošinātu. Kā ierosināja kāds no uz tikšanos atnākušajiem iedzīvotājiem, jāmin arī pozitīvais – šogad plānots turpināt Titurgas ezera krastu labiekārtošanu, uz paplašināšanos un jaunām telpām var cerēt arī mūzikas skola un Baložu jaunieši, pavisam drīz atvērs ambulances filiāli ar iespēju saņemt ģimenes ārsta un arī citu speciālistu pakalpojumus, sporta skolas riteņbraucēji jau trenējas jaunās telpās, tāpat turpina plānot Baložu meža parku un citus ar pilsētas attīstību un infrastruktūras uzlabošanu saistītus darbus.

 

Diskusijas laikā izskanēja arī vairāki jautājumi par atsevišķām ēkām, ielām, privātīpašumiem, ir radušās neskaidrības, kuras pašvaldības speciālisti aicina risināt individuāli, tiekoties „aci pret aci” vai rakstot iesniegumu SIA „Baložu komunālā saimniecība”, Ķekavas novada pašvaldībai vai kādai citai iestādei. Jāteic, ka iedzīvotāji daudzos jomās izteica vērtīgus ierosinājumus tālākai pilsētas un arī novada attīstībai.

 

Ar tikšanās laikā izskanējušajiem jautājumiem un atbildēm iedzīvotāji varēs iepazīties laikraksta „Ķekavas novads” marta numurā.

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

25.02.2014.

  Drukāt