Aizvadīts projekts „At home in Europe”!

 

Jaunieši no Ķekavas novada un Rīgas aktīvi iesaistās programmas Jaunatne darbībā projektā par demokrātiju – „At home in Europe”!

 

Projekta ”At Home in Europe” ietvaros sadarbojas kopumā 36 dažādu nozaru pārstāvoši jaunieši un viņu grupu līderi no Polijas, Portugāles un Latvijas ar mērķi diskutēt par demokrātiju gan savas valsts, gan Eiropas līmenī, runāt par gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām maijā un to, cik svarīgi ir tieši jauniešiem iesaistīties tajās. Projekta ietvaros tiek analizēta un izvērtēta Eiropas Parlamenta nozīmība, kā arī tiek organizēta reklāmas kampaņa, lai parādītu to, ka katra vēlētāja balss ir svarīga. Projekts jau tika īstenots pirmajā tikšanās reizē Polijā, Toruņā, taču tas turpinās visu laiku un tā aktivitātes norisināsies arī Latvijā un Portugālē. Projekta ietvaros tiek organizētas tikšanās ar ekspertiem Eiropas Savienības jautājumos, sociālās, mārketinga un citām nozarēm, norisinās darbs grupās un notiek aktīvas diskusijas. Viens no mērķiem ir veikt un apkopot aptauju par sabiedrības viedokli, vēlēšanu lomu viņu dzīvē un attieksmi pret tām. Ir svarīgi cilvēkos radīt šo sajūtu, ka Eiropa ir viņu mājas.

 

Projekta interesantākās aktivitātes ir uzfilmēt "lip dub" un "flashmob" video, kas piesaistītu cilvēku, īpaši jauniešu, uzmanību un aģitētu viņus piedalīties vēlēšanās. Projekta laikā jaunieši var arī paplašināt savas zināšanas iepazīstot citu valstu kultūru un daloties ar savu pieredzi, kā arī to papildinot.

 

Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

 

Projekta dalībniece Inga Jonāne

04.03.2014.

  Drukāt