Ķekavas novada vidusskolēniem būs stipendijas

Lai motivētu vidusskolēnus mācīties Ķekavas novada skolās un paaugstināt savus mācību sasniegumus, sākot ar nākamo mācību gadu Ķekavas novadā stāsies spēkā nolikums par stipendiju piešķiršanu 10. - 12. klašu skolēniem.

 

 

Ķekavas novadā ir divas izglītības iestādes, kur skolēniem ir iespēja iegūt vidējo izglītību - Ķekavas un Baložu vidusskola, kur 10.-12. klasē  mācās 78 bērni.

 

„Rūpīgi vērtējot un analizējot esošo situāciju mūsu vidusskolās, šis, mūsuprāt, ir viens no veiksmīgākajiem ilgtermiņa risinājumiem, lai palielinātu skolēnu skaitu un celtu mācību kvalitāti”, atzīst Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš.

 

Uz stipendijām varēs pretendēt Ķekavas novada pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu 10. - 12. klašu audzēkņi. Atbilstoši Ķekavas novada domē pieņemtajam nolikumam skolēni varēs pretendēt uz divu veidu stipendijām – ja vidējais vērtējums iepriekšējā semestrī nebūs zemāks par 7,5 ballēm, audzēknim būs iespēja saņemt ikmēneša stipendiju 30 eiro apmērā, bet, ja skolēna vidējais vērtējums iepriekšējā semestrī nebūs zemāks par 8,5 ballēm, - tad  50 eiro mēnesī. Iepriekšējā semestra vērtējums nevienā mācību priekšmetā nedrīkstēs būt zemāks par 6 ballēm.

 

Stipendiju varēs saņem tie, kuriem nebūs neattaisnoti stundu kavējumi, kuri ievēros skolas iekšējos kārtību noteikumus, kā arī kuriem nebūs administratīvie pārkāpumi ārpus skolas. Kā viena no prasībām, lai iegūtu mācību stipendiju, būs obligāta interešu izglītības pulciņu apmeklēšana.

 

Ķekavas novada pašvaldība aicina skolēnus tiekties iegūt pēc iespējas augstākas sekmes šajā mācību semestrī, kā arī pievienoties kādam no Ķekavas novada interešu izglītības pulciņiem, lai jau nākamajā mācību gadā varētu pretendēt uz godam nopelnīto mācību stipendiju.

 

Stipendiju nolikumu skatīt šeit

 


Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

04.03.2014.

 

 

  Drukāt