Tiek apkopota informācija par teritorijas „dārzkopība Titurga II kārta” iespējamajiem attīstības virzieniem

2014. gada 30. janvārī Baložu kultūras namā pašvaldība organizēja sapulci „dārzkopības Titurga II kārta” teritorijā esošo nekustamo īpašumu īpašniekiem. Tikšanās mērķis bija noskaidrot zemes īpašnieku viedokli, kā redz sava īpašuma un kopējās teritorijas attīstību.

 

Baložu pilsētas dārzkopības „Titurga II kārta” aizņem aptuveni 16.5ha, kurā atrodas 179 nekustamie īpašumi. Uz doto brīdi teritorija tiek izmantota mazdārziņu iekopšanai. Saskaņā ar spēkā esošo Ķekavas novada Baložu pilsētas teritorijas plānojumu 2008.-2020. gadam, teritoriju ir iespējams attīstīt kā dzīvojamās apbūves teritoriju, pirms tam veicot kompleksus teritorijas izpētes un projektēšanas darbus visā teritorijā kopumā.

 

Uz pašvaldības aicinājumu šobrīd ir atsaukušies 43% no visiem uzrunātajiem. 29% nekustamo īpašumu īpašnieki ir izteikuši vēlmi teritoriju attīstīt kā dzīvojamās apbūves teritorijas.

 

Tā kā, lai veiktu izpētes un projektēšanas darbus ir nepieciešama visu nekustamo īpašumu īpašnieku piekrišana pašvaldība atkārtoti vērsīsies pie tiem īpašniekiem, kas savu viedokli nav izteikuši. Pēc iedzīvotāju viedokļa uzklausīšanas tiks vērtēts vai pašvaldībai ir pamats uzsākt papildus izpētes un projektēšanas darbus, lai teritoriju veidotu kā dzīvojamās apbūves zonu.

 

Ķekavas novada pašvaldība

04.03.2014.

 

Kartogrāfiskais materiāls ar norādītu „dārzkopības Titurga II kārta” teritoriju

 

 

Apzīmējumi - dārzkopības „Titurga II kārta” teritorija.

 

  Drukāt