Paraksta sadarbības memorandu ar vietējiem uzņēmējiem

Šodien, 5. martā, Ķekavas novada pašvaldība un Ķekavas novada uzņēmēju padome parakstīja sadarbības memorandu, kā kopīgu mērķi izvirzot novada izaugsmes veicināšanu un uzņēmējdarbības vides attīstību, radot mehānismus efektīvas sadarbības nodrošināšanai.

 

 

Memoranda stāšanos spēkā ar saviem parakstiem apliecināja Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks un biedrības „Ķekavas novada uzņēmēju padome” valdes priekšsēdētāja Zane Ešenvalde. Līdz ar to puses ir vienojušās konsultēties un sadarboties lēmumu pieņemšanas procesā, kas skar būtiskus uzņēmējdarbības attīstības jautājumus Ķekavas novadā. Tas ietver arī kopīgu sociālu, politisku un ekonomisku projektu īstenošanu novada un sabiedrības interesēs.

 

„Pašvaldībai savu iespēju robežās ir ļoti būtiski radīt labvēlīgu vidi uzņēmējdarbības attīstībai, tādējādi veicinot  novadā gan saimniecisko aktivitāti, gan jaunu darbavietu rašanos.  Šis memorands ar Ķekavas novada uzņēmēju padomi, kas apvieno mazos uzņēmējus, ir  labs solis turpināt mūsu sadarbību jaunā kvalitātē. Kā pirmais kopdarbs būs jaunā projekta īstenošana par vasaras prakses darbu skolēniem, lai sniegtu jauniešiem pirmo darba pieredzi un izpratni par profesijām, vienlaikus viņiem par darbu piešķirot stipendiju. Pašvaldība šim mērķim ieplānojusi līdzfinansējumu,” uzsver Ķekavas novada domes priekšsēdētājs V. Variks.

 

Ķekavas novada uzņēmēju padomes valdes priekšsēdētāja Z. Ešenvalde atzīst: „Pašvaldībai un biznesam ir aktīvi jāsadarbojas, lai veicinātu sociāli atbildīgu rīcību un lēmumus, kas vērsti uz novada iedzīvotāju un uzņēmumu labklājības pieaugumu un dzīves vides uzlabošanu. Šis memorands ir turpinājums jau iepriekšējos četros gados iesāktajai sadarbībai, tas izsaka abu pušu apņemšanos strādāt kopīgu mērķu realizēšanai. Īpašs gandarījums ir par jauno amatu pašvaldībā ar uzņēmējdarbību saistīto jautājumu koordinēšanai un virzīšanai - progress lietu virzībā ir acīmredzams.”

 

Saskaņā ar parakstīto memorandu, turpmāk ne retāk kā reizi ceturksnī tiks organizētas uzņēmēju un pašvaldības pārstāvju tikšanās, lai pārrunātu aktuālās tēmas. Pašvaldība nodrošinās uzņēmējus ar nepieciešamo informatīvo platformu, kā arī pašvaldības rīcībā esošajām telpām biedrības rīkoto pasākumu norisei. Savukārt uzņēmēju padome savu iespēju robežās apņemas nodrošināt nozares ekspertu konsultācijas, informatīvu, kā arī finansiālu atbalstu pašvaldības iniciētās un organizētās aktivitātēs. Abpusējā sadarbība balstīsies uz informācijas pieejamību un atklātību kopīgo mērķu sasniegšanā.

 

 

Sabiedrisko attiecību un

kosultatīvā atbalsta daļa

05.03.2014.

 

 

 

  Drukāt