Pirmās Ķekavas novada Jauniešu gada balvas sadalītas

„Šajā pasaulē ir tik daudz vārdu, taču ir tikai viens, kurš spēj sasildīt sirdi, padarīt skumjo priecīgu un reizēm ir pat daudz svarīgāks par lielu dāvanu vai milzīgu algu. Tas ir vārds paldies.” Ar šiem vārdiem piektdien, 21. martā Baložu vidusskolā tika atklāta pirmā Ķekavas novada „Jauniešu gada balvas 2013” ceremonija.

Visu februāra mēnesi Ķekavas novada jaunieši aizpildīja anketas, kurās norādīja viņuprāt balvu saņemt pelnījušos jauniešus, iestādes, ierēdņus un notikumus septiņās nominācijās. Kopumā anketas aizpildīja teju 200 jaunieši, un piektdienas vakarā ikvienam bija iespēja uzzināt, kurš tad ir ieguvis „Jauniešu gada blavu 2013” katrā no nominācijām.

 

Nominācijā „Sportiskākais jaunietis 2013” balvu ieguva vieglatlēte un volejboliste Evita Kalniņa. Par „Talantīgāko jaunieti 2013” tika atzīts ģitārists Kaspars Sedliņš, kurš aiz sevis ar viena punkta pārsvaru atstāja kādu citu, mūsu novada talantu Justu Sirmo.

 

Nominācija „Foršākais skolotājs 2013” tika sadalīta trīs apakšnominācijās, attiecīgi - Daugmalē, Ķekavā un Baložos. Ķekavā balvu ieguva skolotājs Jānis Bebers, Daugmalē- Santa Freiberga, savukārt Baložos - Astrīda Lesnika.

 

Jaunieši vērtēja arī novada ēdināšanas iestādes un veikalus. Rezultātā balvu „Labākā ēdināšanas iestāde 2013” saņēma krodziņš „Bamba Leo”, savukārt statusu „Draudzīgākais veikals 2013” ieguva T/C „Liiba”.

 

Vērtēts tika arī deputātu paveiktais jauniešu labā. Jaunieši izvirzīja trīs deputātus balvas saņemšanai - Lindu Danileviču, Robertu Jurķi un Valtu Variku. Balvu „Jauniešu deputāts 2013” saņēma Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks, kurš savā runā atzina, ka šo balvu viņš saņem, pateicoties visu deputātu kopīgam darbam.

 

Visbeidzot, nominācijā „Spilgtākais notikums 2013” par vispiemērotāko tika atzīta jaunās sākumskolas būvniecība Ķekavā.

 

Pasākuma noslēgumā visus pārsteidza Kaža jeb Kārlis Būmeisters, kurš kopā ar Jaunatnes iniciatīvu centra direktori Lindu Vaškevicu izpildīja dziesmu „Tava sirds ir tavas mājas”.

 

Sakām sirsnīgu paldies visiem, kas piedalījās pasākuma tapšanā, organizēšanā un norisē. Paldies jums, sporta skolas mākslas vingrotājas, hip hop studija „JV Dance Club”, Elīza Dumpe un Kate Damalte, Kaspar Sedliņ, Dominik Lapsa. Pateicamies arī Baložu vidusskolas direktorei Vitai Brokai par sirsnīgo uzņemšanu, Baložu kultūras namam par skaņu aparatūras nodrošināšanu, Ķekavas kultūras namam par gaismu aparatūras nodrošināšanu, Dāvim Muižniekam par pasākuma video projekcijām, Baložu pilsētas jauniešu padomei par pasākuma noformējumu, Laurim,Helvijam, Hertai, Elvīrai- par pasākuma vadīšanu, Kasparam, Beātei un Santai – par brīnišķīgajiem tērpiem un pasākuma dizainu, kā arī visiem pārējiem, par to, ka bijāt kopā ar mums.

 

Ķekavas novada

„Jaunatnes iniciatīvu centrs”

24.03.2014.

  Drukāt