Notika dziedāšanas svētki dienas centru, aprūpes namu un rehabilitācijas centru klientiem

Jau trešo gadu Siguldas pagasta kultūras namā notika dziedāšanas svētki dienas centru, aprūpes namu un rehabilitācijas centru klientiem, un šogad, 10.jūnijā, ar savu priekšnesumu tajos piedalījās arī Ķekavas dienas centra „Gaismas iela” apmeklētāji kopā ar darbiniekiem. Katrs kolektīvs bija sagatavojis vairākas dziesmas, kuras bija interesanti ne tikai klausīties, bet arī vērot, jo padomāts bija gan par tērpiem, gan horeogrāfiju, gan muzikālo pavadījumu. Tā kā skanēja daudz populāru, tautā iemīļotu dziesmu, tad iespēja no sirds izdziedāties bija arī zālē sēdošajiem, un zāle bija tiešām pilna – ar dalībniekiem no Jelgavas, Tukuma, Strenčiem, Siguldas, Rīgas, Valkas, Allažiem. Atmosfēra bija tik atraisīta un priekpilna, ka vairāki klausītāji pat ik pa brīdim cēlās kājās, lai izkustētos mūzikas ritmā.
 
 
Pasākumu rīkoja biedrība „Aicinājums Tev”, kurā apvienojušies cilvēki ar dažāda veida invaliditāti, viņu ģimenes locekļi, draugi un atbalstītāji, ar mērķi veicināt visu vecumu cilvēku ar invaliditāti integrāciju sabiedrībā, lai uzlabotu šo cilvēku dzīves kvalitāti sociālajā, garīgajā, informācijas, izglītības un nodarbinātības jomās, un rosināt pozitīvu sabiedrības attieksmi pret šādu cilvēku aktīvu līdzdalību sabiedrības dzīvē.
 
 
Svētkos izskanēja doma, ka turpinoties tādai atsaucībai, nākamgad būšot jāpulcējas Siguldas estrādē. Arī ķekavieši ir apņēmības pilni piedalīties atkal.
 
 
 
 
A.Martinsone
 
 
 
  Drukāt