Odukalnā piemin komunistiskā genocīda upurus

25. martā, atzīmējot Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienu, uz piemiņas brīdi Odukalnā pulcējās novada iedzīvotāji, lai noliktu ziedus pie piemiņas akmens represētajiem.

 

Klātesošos uzrunāja Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks, uzsverot, ka ar katru gadu sarūk to cilvēku skaits, kuri var dalīties savās atmiņās par piedzīvoto un pārdzīvoto izsūtījumā.  Tāpēc ir ļoti būtiski šo cilvēku atmiņu stāstus nodot nākamajām paaudzēm, lai, atskatoties pagātnē, mēs labāk spētu novērtēt brīvās Latvijas sajūtu.

 

„1949. gada 25. marts Latvijas vēsturē vienmēr būs neizdzēšama zīme,” savās pārdomās dalījās Variks. „Vairāk kā 40 000 cilvēku likteņi tika salauzti. Ģimenes ar bērniem un sirmgalvji zaudēja savas mājas dzimtenē un  bija spiesti uzsākt jaunu dzīvi svešumā – Sibīrijā.” Ar klusuma brīdi tika pieminēti visi tie, kas neatgriezās dzimtenē un ir miruši izsūtījumā, Sibīrijā.

 

Savukārt pēc piemiņas pasākuma Odukalnā notika svētbrīdis Doles - Ķekavas ev. lut. baznīcā, kurā piedalījās arī jauniešu vokālais ansamblis „Jūti”.

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

26.03.2014.

  Drukāt