Ķekavas novada pašvaldība un uzņēmēji tiekas pie kafijas

26. martā Ķekavā, Doles Tautas namā, uz tikšanos pulcējās novada uzņēmēji, domes un pašvaldības pārstāvji, lai pārrunātu turpmāko sadarbību. Pasākumu „Uzņēmēju brokastis” apmeklēja vairāk nekā 40 novada uzņēmēji, kuri atzinīgi novērtēja ieceri regulāri tikties un neformālā gaisotnē izrunāt jautājumus, kas ir būtiski abām pusēm. Tāpat uzņēmēji bija gandarīti par tikšanās laikā iegūto informāciju, kā arī jauniegūtajiem biznesa kontaktiem.

 

Tikšanos atklāja Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks, uzsverot, ka pašvaldībai un uzņēmējiem pamatā ir viens kopīgs mērķis – veiksmīgi attīstīt novadu. „Mēs esam ieinteresēti uzņēmējdarbības izaugsmē, jo tā nodrošina gan jaunas darba vietas novada iedzīvotājiem, gan ceļ vispārējo dzīves līmeni. Mēs esam gatavi savu iespēju robežās uzņēmējus atbalstīt un veidot atvērtu dialogu, pārrunu ceļā meklējot ilgtermiņa risinājumus,” atzina V. Variks.

 

 

Lai veicinātu pašvaldības un uzņēmēju dialogu, Ķekavas novada pašvaldībā ir noteikta īpaša kontaktpersona sadarbībai ar uzņēmējiem, kuras uzdevums ir būt starpniekam starp uzņēmējiem un pašvaldību un veicināt savlaicīgu uzņēmējiem aktuālas informācijas apriti.

 

 

Tikšanās reizē tika diskutēts par vienu no šī brīža aktuālākajiem sadarbības projektiem, kas saistīts ar skolēnu nodarbinātību vasaras mēnešos. Novada uzņēmēji tiek aicināti piedāvāt iespēju jauniešiem iegūt pirmās reāla darba iemaņas, turpretī pašvaldība gatava sniegt finansiālu atbalstu. Pašlaik projekta īstenošanas mehānisms ir vēl izstrādes stadijā, tādēļ uzņēmēji tika aicināti izteikt ierosinājumus, lai šo projektu varētu veiksmīgi īstenot.

 

 

Arī turpmāk Ķekavas novada pašvaldība plāno stiprināt sadarbību ar uzņēmējiem, īstenojot kopīgus projektus, rīkojot tikšanās ar speciālistiem, kā arī sniedzot nepieciešamo informāciju un atbalstu savas kompetences ietvaros. Uzņēmēju brokastīs tika panākta vienošanās nākamajās tikšanās reizēs diskutēt par uzņēmēju pašu iniciētajiem jautājumiem. 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

26.03.2014.

  Drukāt