Balles un ikdiena Gaismas ielā 19/8

Doma par balli retro stilā Ķekavas sociālās aprūpes centrā brieda jau sen, un tā, tuvojoties 8.martam, vairs nebija šaubu – tam jānotiek šeit un tagad.

 

Plates un plašu atskaņotājs bija, mēmais kino bija, atbilstoši tērpi un aksesuāri, elegantas cepurītes, somiņas un daudz pieredzējuši, seni koferi arī. Tie tika sarūpēti ar Jaunā Miltu teātra palīdzību. Paldies viņiem un personiski Esterei Pumpurai! Bija pat pašiem savs „Rozenštrauhs”. Un konfektes. Un viktorīna. Pat mazliet dejošanas un līdzdziedāšanas. Tomēr „visaugstāko vilni sita” fotografēšanās. Un, ja vēl fonā sprakšķēdama kā ola uz pannas skan „Bellacord” plate, tad sajūta patiešām kā pagājušā gadsimta trīsdesmitajos.

 

 

Tādi un citādi pasākumi gan svētkos, gan ikdienā aprūpes centrā tiek rīkoti ik pa laikam, padarot iedzīvotāju dzīvi krāsaināku un saturīgāku. Pasākumus apmeklē, un bieži vien paši tajos uzstājas arī dienas centra klienti, kas zem tā paša jumta pulcējas jau piekto gadu. Tie, kuri saslimšanas, dažādu funkcionālo traucējumu dēļ laiku bijuši spiesti pavadīt savas istabas četrās sienās, šo iespēju jau ir novērtējuši, jo dienas centrā klients ir ne tikai paēdis un aprūpēts, bet arī nodarbināts.

 

Ir iespēja apmeklēt keramikas un rokdarbu darbnīcu, baseinu, piedalīties mūzikas nodarbībās, dvēseles stundās, dievkalpojumos, kā arī tematiskajās tikšanās ar psihologu. Katru dienu notiek vingrošana. Tiek lasīts priekšā, risinātas krustvārdu mīklas, spēlētas galda spēles. Un protams, vienkārši sarunas par dzīvi, laiku pa laikam pastaigas, ekskursijas. Jau par tradīciju kļuvusi dalība biedrības „Aicinājums tev” rīkotajos dziedāšanas svētkos Siguldā.

 

 

Joprojām aicinām kādu, kurš palīdzētu apgūt lupatu paklājiņu aušanu uz stellēm. Būsim pateicīgi, ja kāda rokdarbniece padalītos ar saviem dzijas krājumiem, kuri pašai vairs nav vajadzīgi. Tāpat aicinām pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēkus, kā arī bezdarbniekus apgūt datoriemaņas iesācējiem. Sīkāku informāciju var saņemt, piezvanot pa tel. 29173695 dienas centra vadītājai Silvijai Puisānei.

A.Martinsone

31.03.2013.

  Drukāt