Ziedonī sākas ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvdarbi

Pēc iepirkuma konkursa procedūras īstenošanas ir parakstīts līgums ar AS „Siguldas Būvmeistars” par ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi ciematā Ziedonis  Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda projekta Ūdenssaimniecības pakalpojumu  attīstība Ķekavā III kārta  ietvaros.

 

Martā noslēgti līgumi arī par projekta būvuzraudzību ar SIA „Firma L4” un autoruzraudzību ar tehniskā projekta izstrādātājiem SIA „C projekti”.

 

 

Projektā paredzēta ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve pa visām ciemata Ziedonis ielām, kas atrodas dārzkopības kooperatīva „Ziedonis” teritorijā. Aprīlī pirmie darbi tiks uzsākti Egļu, Vēju un Ozolīšu ielās.

 

Būvdarbi ietver ūdensvada tīklu ar kopējo garumu 9480 m izbūvi, pieslēguma vietu individuālajām mājām, ugunsdzēsības hidrantu, pieslēgumu esošajam ūdensvadam pie ciemata Ziedonis un uzskaites mezgla ierīkošanu pie AS „Rīgas ūdens” teritorijas.

 

Tāpat tiks izbūvēti jauni  pašteces kanalizācijas  tīkli ar kopējo garumu 8 720 m un ierīkotas pieslēguma vietas individuālajām mājām, kā arī jauni  kanalizācijas  spiedvadu posmi ar kopējo garumu 1 550 m ar  pieslēgumu esošajam kanalizācijas spiedvadam sūkņu stacijā „Norieti” pie ciemata Ziedonis. Darbu ietvaros tiks izbūvētas arī trīs jaunas kanalizācijas stacijas.

 

Projektā “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ķekavā III kārta” kopējās izmaksas ciematā Ziedonis ir 2 334 882 eiro, tajā skaitā: 1 991 787 eiro – ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums, 119 935 eiro - valsts līdzfinansējums, 136 810 eiro – Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējums, 86 350 eiro – SIA „Ķekavas nami” līdzfinansējums.

 

Ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi, kā arī ielu seguma atjaunošanas un labiekārtošanas darbus paredzēts pabeigt līdz 2014. gada beigām. Atsevišķās ielās seguma atjaunošanas un labiekārtošanas darbi tiks pabeigti 2015. gada pavasarī.

 

Būvdarbu laikā transporta kustība būs ierobežota. Lūdzam iedzīvotājus būt saprotošiem un iecietīgiem. Lai arī būvdarbi tiks organizēti tā, lai maksimāli nodrošinātu piekļūšanu savām mājām, atsevišķos gadījumos šaurākajās vietās iespējami īslaicīgi piekļūšanas traucējumi.

 

Papildus informācija SIA „Ķekavas nami” birojā, Rāmavas ielā 17, Rāmavā, vai pa tālruņiem 29255787 (galvenais inženieris Jānis Freibergs), 29465512 (valdes loceklis Ēriks Spuravs), 29126835 (projektu koordinators Juris Firsts). Informāciju var saņemt arī dārzkopības kooperatīvajā sabiedrībā „Ziedonis” un zvanot pa būvobjektā izvietotajos informatīvajos stendos norādītajiem tālruņiem.

 

SIA “Ķekavas nami”

31.03.2014.

  Drukāt