Mainīta apmaksas kārtība par atkritumu apsaimniekošanu Baložos

Sākot ar 2014. gada 1. aprīli, mainīta apmaksas kārtība par atkritumu apsaimniekošanu Baložos. Turpmāk maksa par sadzīves atkritumu savākšanu un transportēšanu būs 2,62 EUR+ 21% PVN mēnesī. Aprēķini ir veikti, Baložu pilsētas kopējā atkritumu izvešanas apjoma izmaksas dalot ar atsevišķo īpašumu (dzīvokļu) skaitu.

 

Šādu lēmumu pēc iedzīvotāju ierosinājumu izskatīšanas un aprēķinu veikšanas pieņēmusi SIA ,,Baložu komunālā saimniecība” valde, tās priekšsēdētāja Jura Milta, valdes locekļa Aigara Evardsona un Ilmāra Brāļa sastāvā.

 

 

Lielas problēmas un Baložu iedzīvotāju neapmierinātību izsauc privātmāju neapzinīgo iedzīvotāju nelikumīgās darbības. Pilsētas sadzīves atkritumu konteineros tiek izmesti dažādu veidu atkritumi no apkārtējām teritorijām. Parasti noziedzīgās darbības notiek brīvdienās, vēlās vakara stundās, pat naktīs. Kāds vēlas dzīvot uz citu rēķina. Cīņā ar privātmāju īpašniekiem iesaistās aktīvākie iedzīvotāji, kā arī Reģionālā pašvaldības policija. Diemžēl pie katras konteineru novietnes policijas darbinieku nenoliksi.

 

Iedzīvotāji apsaimniekotājam ir iesnieguši vairākus dzīvokļu īpašnieku parakstītus iesniegumus, kuros aicina atbildīgās amatpersonas izvērtēt un pārskatīt atkritumu aprēķināšanas kārtību Baložu pilsētā.

 

SIA ,,Baložu komunālā saimniecība”, veicot aprēķinus, vadās pēc Ministru kabineta noteikumiem Nr. 1013, kas nosaka kārtību, kādā tiek veikta samaksa par pakalpojumiem daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājiem. Šo noteikumu 17;4 sadaļā noteikts, ka aprēķins par atkritumu izvešanas un asenizācijas pakalpojumiem veicams atbilstoši atsevišķu īpašumu skaitam.

 

Baložu pilsētā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu uz līguma pamata veic SIA ,,Ragn-Sells”.

 

Aicinām visus individuālo māju īpašniekus noslēgt atkritumu apsaimniekošanas līgumus ar SIA ,,Baložu komunālā saimniecība”. Tas uzlabos savstarpējās attiecības starp daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem un privāto māju īpašniekiem un veicinās tīrību un sakoptu vidi pilsētā.

 

Jāpiemin, ka katru gadu atkritumu apjoms pieaug, līdz ar to apsaimniekošana kļūst darbietilpīgāka, kas prasa pievērst šai nozarei arvien lielāku uzmanību. Visā Eiropā sadzīves atkritumus šķiro, ir uzbūvētas novietnes, laukumi, kur tiek savākti un šķiroti atkritumi. Ir prieks par to, ka arī mūsu pilsētā ir pirmie šķirošanas laukumi, veidojas pozitīva cilvēku attieksme pret šo procesu.

 

SIA Baložu komunālā saimniecība

Valdes loceklis Ilmārs Brālis

07.04.2014.

  Drukāt