Projekta „Ne.Mo” kārtējā konference Rumānijā

No 13. līdz 16. martam Rumānijas pilsētā Baicoi norisinājās kārtējā projekta „NE. Mo” konference, uz kuru kā brīvprātīgie, devās divi, jau iepriekš, projektā iesaistītie cilvēki. Nelielam atgādinājumam:

 

ES programmas „ Eiropa pilsoņiem” ietvaros realizētā projekta Net4Sud veiksmīgās sadarbības rezultātā starp Miggiano (Itālija), Suhindol (Bulgārija) un Xios (Grieķija) un  iegūstot Eiropas Komisijas atbalstu 2012.-2013.gadā tiek īstenots projekts NeMo jeb „Network for Mobility”, kur līdzās jau esošajām partnerpilsētām bija iespēja iesaistīties vēl citām valstīm. Kā rezultātā projektā ir iesaistījušās arī Polija, Ungārija, Slovākija, Rumānija, Malta un arī Latvija, uz doto brīdi šai projektā to pārstāv JIC.

 

Programmas „Network for Mobility” ietvaros paredzēts veicināt partnerpilsētu savstarpējo sadarbību un nodrošināt jauniešiem, kas ne tikai mācās, bet arī strādā iespēju iegūt profesionālo pieredzi partnerpilsētās, kā arī studēt, izglītoties vai iesaistīties brīvprātīgo darbā kādā no sešām pašvaldībām. Līdzās ilgtermiņa pieredzes apmaiņas tīkla izveidei starp dažādu valstu pašvaldībām, projekta rezultātā paredzēts izveidot arī tiešsaistes tīmekļa vietni, kas rosinās pašvaldības apmainīties ar informāciju un publiskot paziņojumus par izglītības, darba vai pieredzes apmaiņas iespējām savā pašvaldībā un veidot ilgtspējīgu sadarbības tīklu starp Eiropas kopienas valstu pašvaldībām.

 

Tikšanās norisinājās Rumānijas pilsētā Baicoi, kas ir trešā lielākā pilsēta valstī. Pirmajā konferences dienā notika dažādas radošās darbnīcas, ar mērķi apkopot informāciju par iepriekšējām tikšanās reizēm, lai to varētu ievietot bukletā un mājas lapā, ko projekta beigās plānots izdot.

 

Rumānijas delegācija bija parūpējusies par izcilu organizāciju un siltu uzņemšanu. Iespēju robežās centās mūs kaut nedaudz iepazīstināt ar savas valsts unikālajām vērtībām – Bukarestes Parlementa ēku, kas ir otra lielākā ēka pasaulē, kā arī tikām aizvesti uz vienu no Transilvānijas apgabala, kas tautā pazīstams ar Grāfa Drakulas vārdu, apgabala pilīm.

 

Tika nostiprināti esošie kontakti, kā arī apspriestas nākotnes ieceres kopīgu projektu veidošanā.

 

Arī Ķekavas novada jaunieši aicināti izmantot iespējas, ko piedāvā šis projekts un doties pieredzes apmaiņā uz kādu no projekta dalībvalstīm. Visa aktuālā informācija pieejama facebook.com ne.mo Twinning grupā.

 

Topošā mājas lapa apskatām šeit.

 

Sanda Zālamane

07.04.2014.

 

  Drukāt